Yellen'den Borsalara Destek!

15.11.2013 08:59
  •  A 

     Yeni FED başkanı olacak olan Yellen, dün akşam ABD senatasunun bankacılık komitesine yaptığı sunumda, henüz yeterli istihdam ve ekonomik gelişmelerin yaşanmadığını. Bu nedenle piyasaya yapılan alım desteklerinin sürmesi gerektiğini söyledi. Tahvil programının azaltılması ile ilgili bir tarih vermedi. Varlık fiyatlarında da bir balon olmadığını düşündüğünü ifade etti. 

     İşte bu ifadeler sonrasında, piyasalarda yeniden tahvil alımının azaltılacağı tarihin ileriye atılacağı beklentisi yaşanıyor. Bu beklenti ile de, gördüğünüz gibi borsalarda yükselişler var. BIST de bu yükselişlere uydu. Ancak BIST'de bankacılık sektörünün kredilerinde sınırlamalar getirilmesi ve gerektiğinde daha bir düzine yeni tedbir kararlarının uygulamaya alınabileceği belirsizlik yaratıyor. Çıkabilecek tedbirler BIST'in yükselişine sınır getirebilir. Bu nedenle hisse bazlı düşünmeye devam etmenin doğru olacağını inancımı koruyorum. Endeks olarak dün verdiğim teknik dirençler geçerlidir.  Destek-Dİrenç Tablosunun teknik verilerini daha yakından takip etmek önem kazanacaktır.

     Hiç beklenmeyen anlarda yaşanan düşüşlerde görülen çok düşük fiyatlar aslında hiç de iyi olmuyor! Yükseliş esnasında en küçük bir durma veye risk belirdiğinde, bu düşük fiyatlardan almış olanlar hemen realizeye geçebiliyorlar. Kısacası Çarşamba günü görülen fiyatlar önümüzdeki dirençlerde satış baskısı yaratacaktır. 

     Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 14.11.2013
    08:54

    Görevi devralacak olan yeni FED başkanı Yellen bugün Senatonun bankacılık komitesine ifade (sunum) verecek. Ancak öncesinden sunumu sızdırılmış durumda. Sonrasında da, internet sitesinde ilan edildi. Yellen internette yayınlanan görüşlerinde, ekonomi ve istihdamın henüz olması gereken gelişmenin çok... Devamı »

  • 13.11.2013
    08:50

    01/11/2013 tarihinde 2,77'den kapanmış olan ekgyo bugün işleme başlayacak. Bildiğiniz gibi halka arzı 2,50-TL'den gerçekleşti. İşte bu nedenle BIST'in bugün ekgyo fiyatından etkilenmesini bekliyorum. Şöyle ki; Ekgyo'nun yeni arzı sonrasında BIST'i etkileme oranı daha artacaktır. Bu ned... Devamı »

  • 12.11.2013
    09:13

    Almanya ve ABD borsalarında rekorlar yaşanırken, BIST'de tam tersi negatif ayrışma yaşıyoruz. Olası sebeplerini bir kaç günlük yazılarımdan biliyorsunuz. Tekrarlamak istemiyorum. Ben 70.000 - 72.000 arasında yeniden alıma uygun teknikler oluşacağını düşünüyorum. BIST'in daha da fazla ayrışmasını bir... Devamı »

  • 11.11.2013
    08:39

    Piyasalarda Yanlış Algı Yönetimi Var! Geçen hafta Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi konusunda yanıldım. Ayrıca ECB'nin faiz indirimi konusunda da yanıldım. Daha düşük bir istihdam beklenirken, beklentinin neredeyse iki katı iyi bir veri geldi. ECB faiz indirmez derken, o da sürpriz indi... Devamı »

  • 10.11.2013
    01:55

    Cumhuriyetimizi kuran, demokrasimizin ve laik Türkiye'nin temellerini atan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, seni kaybetmemizin 75'nci yılında, bizler ve ülkemiz için yaptıklarının değerini şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Ruhun şad olsun.   Aydın Eroğlu Stratejist www.borsaana... Devamı »