Summers Adaylıktan Çekildi!

15.09.2013 23:49
  •  A 

    Ders Zili Çalıyor!
    Bizim kızların okulu bu sabah başlıyor. Sabah 09:00'da ders zili çalacak. Küçük kızım da artık ablasının binasına geçiyor. Bu nedenle okula olan mesafesi uzayacak. 50m'den 200m'ye çıkacak:). Doğru okudunuz, İstanbul'dan İzmir'e geldiğimizde, kızların okuluna göre ev bulmuştuk. Ana sınıfından lise sona kadar aynı okulda okuyacaklar. Okul tam evimizin karşısında. Ama ilk okul kısmının kapısı daha yakın. Lise kısmının kapısı ise biraz daha uzak. Küçük Ece yarın 6'ncı sınıfa başlayacağı için, artık lise kapısına terfi etti. Ablası ile aynı binada okuyacaklar. Buse de 10'ncu sınıfa başlayacak. Gördüğünüz gibi bayağı bir zorlanıyorlar. 09:00'daki derse yetişebilmek için, 08:55'te evden çıkmak zorunda kalıyorlar. İstanbul'da böyle bir imkan olsa sanırım süper olurdu. Düşünsenize, hem İstanbul trafiği hiç olmazdı, hem de karlı havalarda okula nasıl giderler diye düşünmezdik. Neyse İzmir'de de güzel bir imkan sonuçta.

      Bu sabah anne-baba ve kızlar birlikte kahvaltı yapacağız. Sonra da Buse ve Ece'yi okula yollayacağız. Anlayacağınız, Pazartesi biz de kaytaracağız. Aranızda tam olmayacağım. Sonrasında zaman zaman ekrana bakıp, teknik paylaşımlarda bulunacağım ama tam düzenli olmayabilir.

     Bu vesile ile tüm öğretmen ve öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum. Allah çocuklarımıza zihin açıklığı, öğretmenlerimize de kolaylıklar versin.

     FED Haftasına Giriyoruz!
   
 17-18 Eylül tarihlerinde FED'in kararlarını duymuş olacağız. Bu konuda ne olursa ne oluru fazlası ile konuştuk. Umarım piyasaları bozmayacak kararlar duyarız. 

     Summers Adaylıktan çekildi. 
     FED başkanlığında en kuvvetli aday olarak gösterilen L.Summers'ın Cuma günü aday olma ihtimalinin güçlendiği söylenince, şahin Summers'tan korkanların satışları gelmiş ve bir çok borsada düşüş yaşanmıştı. Ancak bu sabah piyasalar Summers'ın adaylıktan çekilme sürprizi ile haftaya başlıyorlar. Summers, Pazar günü piyasada adının bile olumsuz algı yaratmasını öne sürerek, FED başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Dışarıdaki vadeli piyasalarda ciddi yükselişler ve usd'de düşüş görülüyor. Anlaşılan L.Summers'ın adaylıtan çekilmesi ile haftaya hızlı bir yükselişle başlanacak. Önemli  olan devamı nasıl gelecek? Sanırım önce Summers ile yükseleceğiz. Devamına Allah kerim diyelim:). Eğer FED'den deyumuşak bir karar çıkarsa, güzel bir sonbahar dönemi başlayabilir. 

     Suriye Konusunda ABD ve Rusya Anlaştı!
     Suriye'ye bir hafta süre verdiler. Bu sürede kimyasal silahların bildiriminde bulunacak. Sonra heyetler Suriye'ye giderek,kimyasal silahların başka bir ülkeye nakli ve yok edilmesi için gerekli işlemleri yapmaya başlayacaklar. 2014 ortasına kadar bu işlemlerin tamamlanması planlanıyor. Bu süre esnasında Suriye'ye müdahale yapılmayacağı konusunda iki ülke anlaştıklarını açıkladılar. Ama bu ilk hafta önemli olacak. Suriye'nin bu sürede gerekli bildirimleri yapması gerekiyor. Görülen o ki, Suriye gerilimi ötelenmiş durumda.

     Endeks ve hisselerle ilgili teknik seviyeler için Destek-Direnç Tablosundaki önceki günlerde verilen seviyeler geçerliliğini koruyor. Bu seviyeler desteklerde aşağıya, dirençlerde de yukarıya kırılana dek geçerlidir. Bu nedenle ayrıca her gün aynı değerler için teknik görüntüleri beklemenize gerek yoktur. Önceki günlerde yazılmış olan destek-dirençlerden takip edilmesi gereken seviyeleri görebilirsiniz. Yarın fırsat buldukça güncellemeler yapacağım.   

     Destek  Direnç Tablosu Aktif Bir Tablodur.
     Tablonun üstündeki arama kısmına ilgilendiğiniz BIST, Altın, Dolar, Hisse vb. kodları yazdığınız takdirde, ilgili koda ait tüm destek ve direnç verileri eskiden yeniye doğru sıralanır. Böylece  günlük destek direnç tablolarını geriye doğru tarayarak ilgilendiğiniz kodların teknik seviyelerini aramanıza gerek kalmaz. Sadece ilgili kodu yazarak kolayca tüm verilmiş teknik destek-dirençleri görmüş olursunuz.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 13.09.2013
    00:46

    Aşağıdaki yazımın henüz mürekkebi bile kurumamıştır. Aşağıdaki yazıyı şimdi bir kez daha okur musunuz? Bazı yerlerini koyulaştırdım. Şimdi sizlere soruyorum; geçen hafta bu yazıyı okuduğunuzda bir hafta sonra ne alacağız telaşına düşeceğinize inanmış mıydınız? Devamı »

  • 12.09.2013
    09:11

    Suriye riski azalınca diğer korkumuz FED gündeme gelmeye başladı. 5 gün sonra bu konudaki gelişmeleri FED yetkililerinin ağzından duymuş olacağız. Son gelen istihdam verisinin düşük kalması tahvil alımını azaltma programını erteletebilir. Program ertelenmeyip alım tutarında azaltmaya gidilse bile be... Devamı »

  • 11.09.2013
    09:07

    Suriye'de tansiyonun düşmesi nedeniyle BIST dahil tüm dünya borsalarında ciddi yükselişler yaşandı. Ama tabii Suriye konusunu sınırlarında olmasından ötürü dünyadan çok daha ciddiye alan BIST'in yükselişi diğer ülkelerin üstünde oldu diyebiliriz. Şimdilik bu konu yeniden alevlenmediği takdirde, BIST... Devamı »

  • 10.09.2013
    09:12

    28/08 tarihindeki ''Alımlara Hazır Olun'' yazım gibi devam eden diğer yazılarımda da BIST'in ciddi ucuzladığını, başta bankalar bir çok hissede yükseliş olabileceğini yazıyordum. Olumsuz ifadelerin bir anda tersine dönebileceği konusunda sizlerin dikkatini çekiyordum. Bakın şimdi aynısı yaşanıyor. B... Devamı »

  • 09.09.2013
    09:02

    ABD tarımdışı istihdam verileri beklenenden kötü gelince FED konusunda kısmi bir rahatlama görüldü. Bu havada bir açılış olabilir. Bugün TCMB'nın ihaleleri de olumlu atlatılırsa kısmi bir rahatlama yaşanır. BIST haftaya alıcılı başlayabilir. Ama Suriye riski adım adım yaklaşıyor. Benim için en öneml... Devamı »