Dow Gevşeme Getirebilir.

28.12.2011 09:08
  •  A 

    '' Gelişmeler İyi Ama Tam Rehavet İçin Erken '' başlıklı beklenti yazımda belirtmiş olduğum Dow kanal direnç seviyelerinde bulunuyoruz. Bu nedenle Dow'da kısmi bir realize söz konusu olabilir.

    Dax için ise farklı ve ortada bir görüntü var! Eğer Dax endeksi 5.933 seviyesini görürse ilk etapta 6.077 gibi bir seviye hareketi yaşanabilir. Yok ama eğer 5.844'ün altına inerse, bu takdirde de ilk etapta 5.771 seviysine doğru inebilir.

    Bugün İtalya'nın ihaleleri var. Gelecek faiz ve tutar gerçekleşmeleri Avrupa için bir sinyal teşkil edebilir. Para piyasaları İtalya'daki tahvil ihalesini dikkate alacaktır. Düşük faiz çıkarsa, bahsettiğim Dax direnci geçilebilir. Yüksek gelebilecek bir faiz ise, destek seviyesinin aşağı kırılmasına neden olabilir.

    Ben Dow'dan kaynaklanabilecek bir realize riskinin daha etkili olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle gördüğünüz gibi yılın son günlerini izleyerek geçirmeyi pek bir teknik hisse öngörüsünde bulunmamaya çalışıyorum.

   Dün MB başkanı Erdem Başçı söylediklerinden farklı bir şey söylemedi. Önceki politikaların devamını yeni yılda da izleyeceğiz.
  
        Aydın Eroğlu
 www.borsaanalizci.com


 


  • 27.12.2011
    09:07

    TCMB Başkanı Sayın Başçı saat 10:00'da 2012 için kur ve para politikalarını açıklayacağı bir sunum yapacak. Yılın ilk çeyreği için riskleri ama sonrası için daha iyi gelişmeleri ifade etmesini, ikinci çeyrekten itibaren kur ve faizlerde gevşemelere yönelik mesajlarını bekliyorum. Dünya borsa... Devamı »

  • 26.12.2011
    08:02

    ABD verileri olumlu gelmeye devam ediyor. Geçen hafta işssizlik başvuruları da, krzi sonrasının en düşük seviyesinde geldi. ABD finans çevrelerinden, şirketlerden gelen verilere göre, ABD Avrupa'dan daha çabuk toparlanacak sinyalleri veriyor. ABD bankaları kredilerini arttırmaya başladır... Devamı »

  • 23.12.2011
    09:35

    ABD istihdam verileri iyi geliyor. Avrupa Merkez Bankası'nın likidite fonlaması çok önemli adımlardan birisi oldu. Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'ndan( Smaghi) piyasayı genişletici adım atılabilir yönündeki düşünce parasal genişleme hareketinin devamı niteliğinde olabilir. İMKB olara... Devamı »

  • 22.12.2011
    09:50

    Arkadaşlar, Dün akşam üstü sanki bir anda başlayan büyük bir vücut kırgınlık yaşamaya başladım. Hafta sonu İstanbul'da bulunacağım. Kötü bir durumda gitmek istemediğim için, dinlenmek istedim. Ama artık içimize işlemiş, kısa bir uyarıyı yapmak için ekranımı açtım. Dün ECB'nin gerçekleş... Devamı »

  • 22.12.2011
    08:20

    Aydın Eroğlu geçirmekte olduğu yoğun grip nedeniyle bugün aranızda olamayacak. Devamı »