TCMB 2012 Kur ve Para Politikalarını Açıklayacak.

27.12.2011 09:07
  •  A 

    TCMB Başkanı Sayın Başçı saat 10:00'da 2012 için kur ve para politikalarını açıklayacağı bir sunum yapacak. Yılın ilk çeyreği için riskleri ama sonrası için daha iyi gelişmeleri ifade etmesini, ikinci çeyrekten itibaren kur ve faizlerde gevşemelere yönelik mesajlarını bekliyorum.
 
    Dünya borsaları açılmaya başlıyor. Avrupa'da İngiltere dışında borsalarda işlemler başlayacak. Yorgun yatırımcıların karışık işlemlerini görebiliriz. Haftanın ilk beklenti yazısında da belirttiğim gibi, bu yılın son haftasını kısmen yükselişle kapatmayı bekliyorum. Ama işlem hacimleri sınırlı kalabilir.

   
        Aydın Eroğlu
 www.borsaanalizci.com
 
 


  • 26.12.2011
    08:02

    ABD verileri olumlu gelmeye devam ediyor. Geçen hafta işssizlik başvuruları da, krzi sonrasının en düşük seviyesinde geldi. ABD finans çevrelerinden, şirketlerden gelen verilere göre, ABD Avrupa'dan daha çabuk toparlanacak sinyalleri veriyor. ABD bankaları kredilerini arttırmaya başladır... Devamı »

  • 23.12.2011
    09:35

    ABD istihdam verileri iyi geliyor. Avrupa Merkez Bankası'nın likidite fonlaması çok önemli adımlardan birisi oldu. Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'ndan( Smaghi) piyasayı genişletici adım atılabilir yönündeki düşünce parasal genişleme hareketinin devamı niteliğinde olabilir. İMKB olara... Devamı »

  • 22.12.2011
    09:50

    Arkadaşlar, Dün akşam üstü sanki bir anda başlayan büyük bir vücut kırgınlık yaşamaya başladım. Hafta sonu İstanbul'da bulunacağım. Kötü bir durumda gitmek istemediğim için, dinlenmek istedim. Ama artık içimize işlemiş, kısa bir uyarıyı yapmak için ekranımı açtım. Dün ECB'nin gerçekleş... Devamı »

  • 22.12.2011
    08:20

    Aydın Eroğlu geçirmekte olduğu yoğun grip nedeniyle bugün aranızda olamayacak. Devamı »

  • 21.12.2011
    09:13

    Dünkü yükselişlerin temelinde ECB'nin bankalar için açacak olduğu borçlanma ihalesi, ABD'den gelen olumlu veriler ve sorunlu Avrupa ülkelerinin borçlanma faizlerinde yaşanan düşüşlerin, MB'nın açıkladığı yüksek döviz satış ihalesinin büyük etkisi var. Daha doğrusu normal olması gerekenler var. Ama b... Devamı »