BİZE YİNE HASRET VAR!

03.07.2011 20:59
  •  A 

   Okul bitti, tatil başladı. Büyük kızım Buse (13) yine yaz okuluna İngiltere'ye gitti.
 
   Geçen sene olduğu gibi, yine aynı iki arkadaş,  anneleri tarafından bugün akşam üstü İstanbul'da koçlarına teslim edildiler.
 
    Anlaşılan, yine bize bir ay hasret var:( 

   Allah'tan bu kızlardan bir tane daha var :) Anneler kızları İstanbul'dan yolcu ederken, biz de küçük kızım Ece ( 9 ) ile kendimizi mutfak işlerine verdik:)

   Üniversite ve sonrasındaki bekarlık zamanlarımda İstanbul'da yalnız yaşıyordum. Ama boğazına da çok düşkün biri olduğum için tüm yemekleri, börekleri, sütlü tatlıları yapmasını bilirdim. Evlilikten bu yana hiç yapmadım desem yalan olmaz. Dün Ece ile meyve almak için Güzelbahçe pazarına gitmiştik. Baktım biri yeni yaprak toplamış, tezgahına koyuyor. Çok hoşuma gitti. Biraz mutfak hünerlerimi hatırlayayım dedim. Yaprak ve taze barbunya aldık.

   Ben yaprak sarmayı zeytin yağlı daha çok severim. Dedim ya bekarlıktan buyana pek el sürmediğim için, o günlerde de, sıkışınca aradığım gibi Kuşadası'ndan ablamı arayıp, birazcık kopya istedim. Neyse, küçük kızım ile dün nefis bir yaprak sarma , bugün de nefis bir zetyin yağlı barbunya yaptık. Pişmeye yakın bir kaç dilim limonu barbunyamızın üstüne ekledim. Pişti dediğimde de, maydanozları serptim.

   Kızım ile ben yaptım diye değil ama , inanın çok nefis yapmışız. Bu arada her safhasında küçük kızım da birebir bana eşlik etti. İlk sardığımız yapraklar biraz ilgiye muhtaçtı ama sonradan elimiz alıştı, adeta küçük parmaklarım gibi sardık:))

  Yemek yapmayı özlemişim doğrusu. Şimdi gece eşim İstanbul'dan gelecek, bizim hünerlerimizi görecek. Allah'tan şahidimiz olduğu için, ispat etmek durumunda kalmayacağız.

  Büyük kızımı yolcu etmenin dışında, küçük kızım ile baba kız güzel bir hafta sonu geçirdik.

  Uzun zamandır, sadece iş ile ilgili yazılara dalmıştık. Eskiden zaman zaman yaptığımız gibi, biraz da farklı bir konuyu paylaşmak istedim.

  Umarım bu akşam Potanın Prensesleri de basketbolda Avrupa şampiyonu olarak, güzel bir hafta sonunu, hepimiz için büyük bir başarı ve gururla kapatmamızı sağlarlar:)

  İyi akşamlar.

  Aydın Eroğlu
www.borsaanalizci.com



   
   


  • 01.07.2011
    09:40

    Yunanistandaki ikinci gün oylaması da onaylandı. Böylece AB ve IMF tarafından ek yardımların devreye girmesi süreci başladı. Artık bir süre Yunanistan sorunu rafa kaldırılmış olur. Dünkü büyüme rakamları sonrasında bugün ITO enflasyonu gelecek. Enflasyonda da düşüş sinyali ortaya çıkarsa, faiz... Devamı »

  • 01.07.2011
    00:30

    Değerli Borsaanalizci Üyeleri, Yaklaşık iki yıldır birlikte büyüterek bugünlere getirdiğimiz sitemiz üyelerine Global Menkul Değerler tarafından sağlanan bin de 0.5 (bin de yarım) komisyon imkanına bir yeni avantaj daha eklendi ! İlk kez borsaanalizci.com üzerinden Global Menkul Değerler'de... Devamı »

  • 30.06.2011
    11:34

    Türkiye ilk çeyrekte yüzde 11 büyüme ile dünya büyüme rekoru kırdı.Yazılarımızda da devamlı bunu söylüyorduk. Bu oran çok daha fazla ve sürekli olabilir. Biz şimdilik bu oranı kendi elimizde düşürmeye çalışıyoruz. Ama cari açığın yapısal tedbirlerle önlenebildiği görülünce, büyümenin oranı ve süresi... Devamı »

  • 30.06.2011
    09:27

    Yunanistan'daki önemli ek önlemler paketi oylamasının dünkü en önemli kısmı, beklenenden de yüksek evet oyuyla geçti. Evet sayıları nedeniyle, bugünkü oylamanın da bir sorun yaşanmadan geçmesi bekleniyor. Böylece Yunanistan da küresel sermayenin oltasını yuttu. Kurtarma operasyonu adı altında ... Devamı »

  • 29.06.2011
    16:12

    Yunanistan Parlementosunda ek önlemler paketi ilk gün oylaması geçti. Şimdi belki belkenti gerçekleşti diye kısmen realizeler olabilir. Ama en nihayetinde yarınki oylama da geçerse, kısa vadeli bir bölgesel kriz ötelenmiş olacağı için, sonrasında yeniden alımların görülebileceğini düşünüyorum... Devamı »