Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hayırlı Olsun!

18.09.2017 08:45
  •  A 

Bugün yeni bir eğitim öğretim yılımız daha başlıyor. Hatta bazı okullar ve birinci sınıfa yeni başlayanlar daha önceden yeni döneme başladılar. Tüm öğrenci-öğretmenlerimiz için başarılı bir yıl diliyorum. 

Bir toplumun geleceği için eğitim-öğretim en önemli temel aşamadır. Ama maalesef ülkemizde en çok değişikliğe uğrayan alan olmasına rağmen, bir türlü doğru bir yöntemi bulamadığımız için, eğitim-öğretim içler acısı bir durumda. Şimdi de ''Eskiden TEOG mu vardı?'' diyerek, TEOG'u kaldırma hazırlıkları ile yeni döneme başlıyoruz. İşin tuhafı da, bu şekilde eleştirilen TEOG'u kimin ülkeye getirdiğ! İlginç ki, çok ilginç! 

Ne diyelim, yeni eğitim-öğretim dönemi hepimiz için hayırlı olsun. 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 15.09.2017
    09:41

    Bugün 10:00'da Haziran çeyrek işsizlik ortalaması verisi ile 11:00'de Temmuz cari hesap rakamları gelecek. Cari hesap verilerinde artış bekleniyor. 2009 sonrasında dünya çok ucuz ve bol bir finansman imkanı yarattı. Bu durum halen de sürüyor. Bizim için en önemli ithalat ödemesi yaratan brent pet... Devamı »

  • 14.09.2017
    09:06

    Dün ''Yükselemeyen Borsa...'' başlıklı kısa yazımda BİST için beliren riske dikkat çekmiştim. Maalesef BİST yükselip bu riski yok edeceğine, düşerek uyarıyı haklı çıkarttı. Negatif Ayrışma Neden? BİST'in düştüğü ortamda ABD borsaları yeni rekorlar kırdılar. Gelişmekte olan ülke endeksi... Devamı »

  • 13.09.2017
    08:49

    BİST'in gelen büyüme verilerine rağmen 110.530 direncini kıramıyor olması sıkıntılı bir durum. Dünya borsalarında yükselişler varken, hisse senedi iştahı sürerken, DOW yine rekor kırarken BİST'in izlemede kalması riskli bir durum. Eğer birkaç gün içinde yeni bir yukarı atak yaşanmaz ise, ''Yükseleme... Devamı »

  • 12.09.2017
    09:22

    BİST için sorun sadece ekonomik olsaydı, açıklanan ikinci çeyrek ve beklenen 3'ncü çeyrek verisi sonrasında, ihracatın ithalattan çok daha fazla artmış olması sonrasında, tahvillere gelen yabancı talebinin yüksek olması sonrasında BİST, yeni rekorları rahatlıkla kırar demek doğru olur. Görüşüm BİS... Devamı »

  • 11.09.2017
    09:49

    Tam da büyüme verileri ile BİST yükselir beklentimiz varken, ortaya çıkan Rıza Zarrab-Çağlayan gündemi geçen hafta borsanın düşmesine neden olmuştu. Geçen iki gün içinde isse, Kuzey Kore korkulan füze denemesini yapmadı. Japonya ve Çin'den gelen veriler beklentilerin üstünde geldi. ABD Irma kasırgas... Devamı »