Yine Karışık Beklentilerle Dolu Bir Haftaya Başlıyoruz.

31.10.2016 08:07
  •  A 

OPEC üyeleri Viyana toplantısı öncesinde yapılan teknik bir toplantıda üretim kotası konusunda uzlaşamadılar. Bu nedenle brent petrolde 49.29$ görüldü. Bu seviyenin altında brent düşüşü daha da artar. Şimdilik ben bunu beklemiyorum. Ama yakın direnç olarak da 51.21 $ seviyesini görüyorum.Bu direnç geçilebilirse de 53.71'de bulunan çok daha güçlü seviyeye kadar dar aralıkda başka dirençler de mevcut. 30 Kasım'da OPEC toplantısına kadar bu belirsizlik sürecektir.

ABD başkanlık süreci seçimlere bir hafta kala yine karıştı! Son gelişmeler sonrasında oy oranlarının çok yaklaştığı haberleri görüyoruz. Trump'ın yine yükseliyor olması ons altın fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Açıkçası ABD seçmeni ile ilgili hiç bir bilgim olmadığı için bu konuda bir fikrim ya da yorumum yok. Sadece ben eğer D.Trump seçilecek olursa bu durumun Türkiye için çok büyük bir risk içereceği görüşünde değilim. 

Merkez Bankaları Konuşacak!
           Bu hafta Merkez Bankaları ön plana çıkacak. Özellikle de FED kararı tüm piyasalar için önemli olacaktır. ECB dışında neredeyse tüm merkez bankalarından kararlar çıkacak.

Bankalar Etkili Olabilir!
           Saudi Oger'in Telekom payını satma ihtimali gündemde. Bu yöndeki gelişmeler ttkom satışındaki kreditör Türk bankalarının hisselerinin olumlu-olumsuz etkilenmesine neden olur. Olası satış halinde başta akbnk ve garan olmak üzere bankalarımız pozitif tepki verebilirler. Dolayısı ile bu durum BİST'i de pozitif etkiler. 

BIST Saatleri Değişti Mi?
           Yani her konuda tuhaflıklar yaşamaya devam ediyoruz. Kış saatine geçmedik ama bir anda BİST saatini değiştirdik gibi duruyor! Duruyor diyorum çünkü halâ borsa başkanlığından bu konuda net bir açıklama yok. Ancak son duyuruya bakarsak borsanın açılış-kapanış saatleri değişmiş gibi duruyor. Ama değişiklik tarihi bugünden mi geçerli yoksa 1 Kasım tarihinden itibaren mi bilemiyorum. Kimse net bir şey söyleyemediği için resmi açıklamayı bekleyeceğiz. 

Başbakan'dan Bölünme Açıklaması!
           Başbakan Yıldırım başkanlık gelirse ülke bölünür tepkisine ''asıl başkanlık gelmezse ülke bölünür'' diyerek bir de bölünme gündemimizi yarattı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde Operasyon Yapılıyor!
           Gazetenin yöneticileri hakkında göz altılar yaşanıyor. Ne oluyor hiç fikrim yok. Bu konunun takibini ve yorumunu size bırakıyorum.

Dış Ticaret Verileri Gelecek!
           10:00'da Dış Ticaret verilerimiz gelecek. Açık rakamına göre dalgalanmalar olacaktır. 

Cuma ABD İstihdam Verisi Var!
           Cuma açıklanacak istihdam verileri piyasalar için FED faiz artışı konusunda çok önemli olacaktır. 

Normalde kısmi yükseliş ile haftaya başlanmasını bekliyorum. Ama içeride - dışarıda yaşanan gelişmeler kafamı karıştırmış durumda. 

Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 29.10.2016
    13:23

    Cumhuriyetimizin 93'uncu kuruluş yıl dönümü hepimiz için kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının, cumhuriyetin kurulmasında canını vermiş, ka Devamı »

  • 28.10.2016
    09:12

    Dolar kuru yine 3,0963'de bulunan önemli direncinin üzerine çıktı. Ancak yakın zirve seviyesi 3,114 seviyesinde bulunuyor. Dolar için bu seviyeler çok önemli. Öncesinde de dediğim gibi, eğer üzerinde kalırsa 3,13-3,16-3,23 ve 3,27 gibi üst seviyelere ataklarını görme riskimiz artar. FED'in faiz artı... Devamı »

  • 27.10.2016
    08:56

    BİST 80.000 direncine yaklaştıkça kar realizasyonlarını yaşamaya devam ediyor. Gelen bilançolara bakınca sanayi şirketlerinin fiyatlarının makul olduğunu ama banka hisselerinin ise açıklanan ve beklenen karlarına göre iskontolu fiyatlandığını söyleyebilirim. Bu nedenle başkanlık-FED-Sınırlarımızdaki... Devamı »

  • 26.10.2016
    08:59

    BİST 79.756 gap seviyesini kapattıktan sonra kısmen 80.000 üzerine de çıktı ama bu seviyeden yine kar realizasyonlarının geldiğini görüyoruz. Zaten düne ait beklenti yazımda da bu yönde bir realizasyonun yaşanmasını beklediğimi yazmıştım. Kısacası yaşanan normal bir teknik düzeltmedir. Düzeltmenin o... Devamı »

  • 25.10.2016
    09:14

    BİST not indirimi sonrası oluşan 79.756 seviyesindeki ilk gap'ini dün kapattı. 80.000 direncini de test etti. Benim BİST'in ucuz olduğunu savunduğumu ama not indirimi nedeniyle gelebilecek fon satışları nedeniyle bir süre için düşüş riski taşıdığı görüşümü biliyorsunuz. Gördüğünüz gibi BİST tüm s... Devamı »