29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

29.10.2016 13:23
  •  A 

            Cumhuriyetimizin 93'uncu kuruluş yıl dönümü hepimiz için kutlu olsun.

            Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının, cumhuriyetin kurulmasında canını vermiş, kanını dökmüş adı bilinen bilinmeyen tüm cumhuriyet şehit ve gazilerinin ruhları şad olsun.

            Mustafa Kemal Atatürk'ün deyişi ile; “Bizim nâçiz vücudlarımız bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
 

Bugün Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın bir yazısını paylaşmak istiyorum!

         ''Cumhuriyet; babadan oğula geçen bir saltanatın onursuzluğuna son vermek demektir.
           Cumhuriyet; Rize'li bir kaptanın oğlunu da İslamköylü bir çobanın oğlunu da bu devletin en tepesine çıkarmak demektir.
           Cumhuriyet; kan bağına bağlı bir asalet anlayışını yerle bir etmek demektir.
           Cumhuriyet; gerekçeli ve gerekçesiz her türlü ayrıcalıkları ayaklar altına almak demektir. 
           Cumhuriyet; Asalete dayalı her türlü böbürlenmeyi ve kibri tepetaklak etmek demektir.

Hiçbir şey yapmamış olsaydın sadece cumhuriyeti ilan etmiş olsaydın bu vatan sana yine büyük bir minnet hissiyle dopdolu olurdu ey ATATÜRK!'' 

Tabiki cumhuriyetin anlamı ve önemi sadece bu ifadelerle sınırlı değil. Bunlar cumhuriyet ile ilgili sayısız söylenebilecek sözlerden sadece bir kaçıdır.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 28.10.2016
    09:12

    Dolar kuru yine 3,0963'de bulunan önemli direncinin üzerine çıktı. Ancak yakın zirve seviyesi 3,114 seviyesinde bulunuyor. Dolar için bu seviyeler çok önemli. Öncesinde de dediğim gibi, eğer üzerinde kalırsa 3,13-3,16-3,23 ve 3,27 gibi üst seviyelere ataklarını görme riskimiz artar. FED'in faiz artı... Devamı »

  • 27.10.2016
    08:56

    BİST 80.000 direncine yaklaştıkça kar realizasyonlarını yaşamaya devam ediyor. Gelen bilançolara bakınca sanayi şirketlerinin fiyatlarının makul olduğunu ama banka hisselerinin ise açıklanan ve beklenen karlarına göre iskontolu fiyatlandığını söyleyebilirim. Bu nedenle başkanlık-FED-Sınırlarımızdaki... Devamı »

  • 26.10.2016
    08:59

    BİST 79.756 gap seviyesini kapattıktan sonra kısmen 80.000 üzerine de çıktı ama bu seviyeden yine kar realizasyonlarının geldiğini görüyoruz. Zaten düne ait beklenti yazımda da bu yönde bir realizasyonun yaşanmasını beklediğimi yazmıştım. Kısacası yaşanan normal bir teknik düzeltmedir. Düzeltmenin o... Devamı »

  • 25.10.2016
    09:14

    BİST not indirimi sonrası oluşan 79.756 seviyesindeki ilk gap'ini dün kapattı. 80.000 direncini de test etti. Benim BİST'in ucuz olduğunu savunduğumu ama not indirimi nedeniyle gelebilecek fon satışları nedeniyle bir süre için düşüş riski taşıdığı görüşümü biliyorsunuz. Gördüğünüz gibi BİST tüm s... Devamı »

  • 24.10.2016
    09:25

    Bu hafta bankalar öncelikli bilançolar hızlanacak. Beklentiler bankalar için iyi bilançoların gelmesi yönünde. Bu nedenle 79.756 gap seviyesinin tam rakamlarla kapandığını görebiliriz. Diğer önemli belirsizlik yaratan gündem ise; başkanlık sistemini de içeren anayasa oylaması ve referandum konusu... Devamı »