Bu Can Kayıpları Artık Dursun!

10.10.2016 08:49
  •  A 

Haftaya yine 18 şehit haberi ile başlıyoruz. Şemdinli'de hain bir PKK eylemi nedeniyle asker-sivil 18 kaybımız, çok sayıda da yaralımız var. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ülkemize baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar dilerim.

Böyle üzücü haberler insanın piyasa yorumu yapması için şevkini kırıyor. Şehit haberlerinin artık kanıksanan rutin haberler haline dönüşüyor olması da çok rahatsız edici bir durum. Umarım bu kayıplar artık son olur. 

Enerji Kongresi Başladı.
            23'ncü Dünya Enerji Kongresi İstanbul'da başladı. Rusya-Türkiye arasında Türk Akımı projesinin imzaları atılabilir. Gerçekleşirse, iki ülkenin ilişkilerini çok daha ileri boyuta taşıyacak önemli bir gelişme olur. 

           Sanayi Üretimi Açıklanacak.
           10:00'da yıllık ve Ağustos ayı sanayi üretimi  açıklanacak. Yaşadığımız gelişmeler nedeniyle veri bizi mutlu etmeyebilir. Türkiye'nin üretmeyi başarması gerekir. Bunun için tüm tedbirleri alması ama muhakkak kredi maliyetlerini de düşürmesi gerekir. Faizler düşürüldükçe kurlar artacaktır. Bu durum ithal girdilerde maliyet artışları nedeniyle enflasyon baskısı yaratacaktır. Ama bu durum bir süre göze alınıp, yatırım kredi faizleri yine de düşürülmeli ve her türlü yatırım desteklenmelidir. Üretmeyen ülke enflasyona mahkumdur.

Suriye ve Irak Isınıyor!
           ABD ile bölge üzerinde gergin ilişkiler yaşıyoruz. Bu nedenle her türlü riskin yaşanabileceği bir süreç yaşanabilir.

Bugün Bloomberg Radyo'dayım!
           12:00-14:00 arası Aslı Şafak'ın konuğu olacağım. İstanbul dışından internet üzerinden yayını dinleyebilirsiniz. Sorularınızı bekliyorum. 

Hepinize iyi bir hafta dilerim.    
           

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 07.10.2016
    11:15

    Yıllardır yatırımcılardan finansal okur yazarlık, piyasalar, borsadaki işleyiş, fiyat oluşumları, teknik analiz, bilanço okuma gibi konularda çok sayıda eğitim taleplerinin geldiğine şahit oluyorum. Ben maalesef bu yöndeki eğitim taleplerinize sitedeki paylaşımlarım dışında profesyonel ve direk hede... Devamı »

  • 07.10.2016
    09:10

    Geçen hafta Deutsche Bank spekülasyonları piyasaları dalgalandırıyordu. Bu sorun halen netleşmemiş ve risk bitmemiş iken, şimdi yeniden Brexit gündemi etkilemeye başladı. İngiltere'nin bir an önce AB'den çıkması yönünde yapılan açıklamalar Sterlin/TL ve Sterlin/Dolar paritesinde sert düşüşler yaşatt... Devamı »

  • 06.10.2016
    14:52

    10 Ekim Pazartesi 12:00-14:00 arasında Bloomberg Radyo'da Aslı Şafak'ın ''Aslı Faslı'' programının konuğu olacağım. Endeks, ons altın, parite, brent petrol, kurlar, seçim, Suriye dahil piyasalar hakkında tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Şimdid Devamı »

  • 06.10.2016
    09:10

    Yarın tüm piyasalar için önemli olacak olan ABD tarım dışı istihdam verilerini göreceğiz. Veri yüksek gelecek olursa, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için faiz artışı gündeminin yaratacağı satış baskıları söz konusu olabilir. Tabii aynı şekilde, Dolar kurunda son günlerde yaşanan yükselişin de bu... Devamı »

  • 05.10.2016
    09:19

    Benim ons altın fiyatları için düşüncelerimi çok iyi biliyor olmalısınız. En detaylı izah ettiğim konuların başında geliyor. Hatta diyebilirim ki, FED'in bile henüz faiz artışlarını başlatamamış olmasının nedeni; mortgage krizi esnasında merkez bankalarının ve büyük fonların almış oldukları altın ko... Devamı »