TCMB Faizleri Yine İndirir Mi?

06.06.2016 01:11
  •  A 

İçerideki enflasyonda kısmi bir düşme sonrasında, cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi beklentilerin çok değil, hatta şok altında kaldı. 160 Bin beklenirken, 38 Bin gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası FED'in haziran ayında faiz artışını pas geçme beklentisi iyice arttı. Bu durum özellikle TCMB için yeni bir faiz indirim imkanı demektir. Muhtemelen MB'dan en az 50 baz puanlık yeni bir faiz indirimi daha görmeyi bekliyorum. 

MB'nın olası yeni bir faiz indirim beklentisi ile, banka hisseleri yine hareketlenebilir. Ancak ben yine de endeks olarak BIST için 1 Haziran tarihindeki beklenti yazımda dikkat çektiğim direnç seviyeleri hakkındaki görüşlerimi koruyorum. ABD verilerindeki geçici durumun sonraki verilerde düzelmesini bekliyorum. O nedenle kimse artık FED faiz artışı yapamaz gibi bir kanıya kapılmasın derim.

Hoş, ABD istihdam verisi görülünce, FED faiz artışı yapamaz diye hemen paritede ve ons altın fiyatlarında yükseliş yaşandı. Ben bu fiyatlamaların geçici olacağını, çok kısa sürede hepsinde geri dönüşler yaşanmasını bekliyorum. O nedenle yeni öngörü yapmayı değil, gerçekleştikçe mevcut öngörülerimi kapatmayı düşünüyorum. Eğer yine de tekniklerini uygun görürsem, arada az sayıda da olsa yeni paylaşımlarımı yapabilirim.

Bugün Yine Aranızda Yokum!
           Kusura bakmayın ama bu sabah yine annemin katarak ameliyatı var. Sabah 09:00 civarı Aydın'da bu sefer diğer gözünden katarak ameliyatı olacak. 05:30 civarı İzmir'den çıkıp, yaklaşık 450 km.yol yapacağım. 

Hepimiz için geçerli bir sağlık durumu. Beni anlayışla karşılayacağınıza eminim. İzmir ya da Kuşadası'nda olsaydı sorun yoktu ama, ille de Aydın'da olsun istedikleri için, maalesef ekran başında olamıyorum. Sabah piyasalar nasıl olur bilemiyorum. Ama bizde olası faiz indirimi ve kurda yaşanan düşüş nedeniyle, bankalar ve bazı sanayi hisselerinde kısmi haretler görülebilir. Olası faiz indirimi halinde bankalar gibi, beyaz eşya, otomotiv ve konut sektörü de talep görebilir. Kısmen gördüklerimi destek-direnç tablosunda paylaşmaya çalışacağım.

Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 03.06.2016
    09:02

    Önemli Veriler Var! Sabahtan enflasyon verimizde TÜFE ve ÜFE rakamlarımızı öğreneceğiz. 15:30'da da ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Her ikisi de önemli veriler. ABD'de 160 Bin civarı bir veri bekleniyor. Açıkçası FED'in haziran değil de temmuz faiz artışı yapmasını beklediğim... Devamı »

  • 02.06.2016
    09:09

    Türkiye dışında yaşayan Türk kardeşlerimiz, artık şu duyarsızlıklarını bir tarafa bırakmalı. Yıllardır Alman ekonomi ve siyasetinin içinde önemli bir yer tutmalarına rağmen, Türkiye aleyhindeki asılsız iddiaların gündeme getirilmesine tepki vermeyi bilmeliler. Ağırlığının farkında olmayanlar gerçekt... Devamı »

  • 01.06.2016
    09:13

    Bugün 1 Haziran Çarşamba. Yani 2016 yaz mevsiminin ilk günü. Meteoroloji uzmanlarının açıklamalarına göre çok sıcak bir yaz olacakmış. Ben bu açıklamaları duyunca, borsa ile ilgili bir stratejist olarak klima satanların işleri iyi olur diye düşünmüştüm. Sadece iklim olarak sıcaklık sorunumuz olsa... Devamı »

  • 31.05.2016
    08:47

    Son beklenti yazılarımın içerikleri geçerlidir.   Devamı »

  • 30.05.2016
    08:58

    Cuma günü konuşan Yellen, önümüzdeki aylardan itibaren faiz artışlarının başlayabileceğine dikkat çekti. ABD ekonomisinin düzelme yolunda olduğunun altını çizen FED başkanı J.Yellen, enflasyondaki % 2 hedefine de petrol fiyat artışları ile ulaşılabileceğini söyledi. Ama bunun bir-iki yılı bulabilece... Devamı »