Almanya'daki Türkler Neredesiniz?

02.06.2016 09:09
  •  A 

Türkiye dışında yaşayan Türk kardeşlerimiz, artık şu duyarsızlıklarını bir tarafa bırakmalı. Yıllardır Alman ekonomi ve siyasetinin içinde önemli bir yer tutmalarına rağmen, Türkiye aleyhindeki asılsız iddiaların gündeme getirilmesine tepki vermeyi bilmeliler. Ağırlığının farkında olmayanlar gerçekten de bir hiçtir!

Her neyse, bugün Almanya'da 1915 olayları soy kırım iddiası ile Alman parlamentosuna getiriliyor. Eğer tarihçilerin yargılaması gereken olaylar, siyasiler tarafından soy kırım olarak adlandırılacak olursa, Türk-Alman ilişkilerinde önemli bir zedelenme ve gerginlik yaşanacaktır. Kaldı ki, 1'nci dünya savaşına girmemize sebep olan bir ülkenin, tüm bu sıkıntıların asıl nedeni olduğunu bilmemesi mümkün değil! 

İstihdam Verileri FED İçin Önemli!
         
 ABD özel sektör istihdam rakamı ve yarın da tarım dışı istihdam verileri belli olacak. Rakamlar FED'in faiz artışını öne çekip-çekemeyeceğine ayna olabilir. 

Ayrıca, bazı FED başkanlarının da konuşmaları olacak. Tüm bunlar FED faiz artışı için riskler teşkil ediyor.

ECB Ne Yapar?
           14:45'de Avrupa Merkez Bankası (ECB) 14:45'de faiz kararını açıklayacak. Sonra da 15:30'de ECB başkanı M.Draghi konuşacak. ECB'nin açıklamalarında özel bir gelişme beklemiyorum. Bu nedenle bizim için FED ve ABD gelişmeleri daha önemli olacaktır. 

Kısaca yaz sıcaklığını hissettirmeye başlıyor diyebiliriz.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 01.06.2016
    09:13

    Bugün 1 Haziran Çarşamba. Yani 2016 yaz mevsiminin ilk günü. Meteoroloji uzmanlarının açıklamalarına göre çok sıcak bir yaz olacakmış. Ben bu açıklamaları duyunca, borsa ile ilgili bir stratejist olarak klima satanların işleri iyi olur diye düşünmüştüm. Sadece iklim olarak sıcaklık sorunumuz olsa... Devamı »

  • 31.05.2016
    08:47

    Son beklenti yazılarımın içerikleri geçerlidir.   Devamı »

  • 30.05.2016
    08:58

    Cuma günü konuşan Yellen, önümüzdeki aylardan itibaren faiz artışlarının başlayabileceğine dikkat çekti. ABD ekonomisinin düzelme yolunda olduğunun altını çizen FED başkanı J.Yellen, enflasyondaki % 2 hedefine de petrol fiyat artışları ile ulaşılabileceğini söyledi. Ama bunun bir-iki yılı bulabilece... Devamı »

  • 27.05.2016
    01:46

    Arkadaşlar, bugün beklenti yazım olmayacaktır. Düşüncelerimi biliyorsunuz. Gelişmiş borsalarda kısmi bir yükseliş sonrası kar satışlarının gelmesinden çekiniyorum. BIST için de riskleri yazdım. Bu nedenle en azından hafta sonu olası gelişmeleri görmek için izlemede kalacağım. Destek-direnç tablom... Devamı »

  • 26.05.2016
    09:10

    Hükümet kuruldu. Çok yakında yeni hükümet programı açıklanır ve başta ekonomi olmak üzere yeni bir sinerji başlayabilir. Bu durum faiz, borsa ve kurlar için olumlu bir durum. Ancak aniden gündem olabilecek ve dikkat etmemiz gereken bazı gelişmelere dikkat çekmek istiyorum! Gelişmiş Ülkelerde Pozi... Devamı »