Petrol Yükselişi Borsayı Yükseltir mi?

07.03.2016 08:54
  •  A 

ABD tarım dışı istihdam beklentilerden iyi geldi. Ama saatlik kazançlardaki fark eksi geldi. Biraz ilginç yani. Normalde istihdam artınca saatlik ücretlerde de artış normal olanıdır. Biraz çelişkili bir durum var yani. Ama borsalarda iyi piyasa etkisi yaratmış durumda.

Petrol fiyatlarında da yükseliş görülüyor. Hatta, brent 38.95$ geçecek olursa, destek-direnç tablomuzda dikkat çektiğim şekilde bir yükseliş daha yapabilir. Ama İran'dan çok yakında petrol üretimlerinin ambargo öncesi rakamlara ulaşmış olacağı açıklamaları geliyor. Suudi ve İran'dan üretimi azaltmak gibi bir davranış beklenmiyor. Bu durumda brent bir süre sonra yeniden gevşeme gösterirse şaşmamak gerekir. Neyse şimdilik, petrol yükselince borsalar yükseliyor beklentisindeyiz. Ama ben yine de Dow, Dax ve BIST için teknik dirençlere çok yakın olduğumuz uyarısını tekrarlamak istiyorum. Kâr realizasyonuna yakanmamak için gereğinden fazla rehavete kapılmayınız derim. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dolu iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 04.03.2016
    09:17

    Dün açıklanan enflasyon rakamları kısmi iyileşme gösterdiği için pozitif bir durum. Umarım enflasyondaki düşüş sürer. Ama ITO rakamlarından sonra gelen dünkü TUIK enflasyon verisi sürpriz iyileşme oldu diyebilirim. Bu arada çekirdek enflasyonda yükseliş halen sürdüğü için, dün açıklanan şubat ayında... Devamı »

  • 03.03.2016
    08:59

    10:00'da bizim enflasyon verimiz gelecek. İki farklı görüş var. Biri petroldeki düşüşün baz etkisi destekli enflasyonda düşüş beklentisine sahip, diğeri ise son gelen verilere bakınca enflasyonda artış bekliyor. Yani ben de kararsız kalıyorum. Çok emin olamadığım için bir görüş belirtmek istemiyorum... Devamı »

  • 02.03.2016
    08:59

    Uzun zamandır özellikle ABD'de iyi veriler gelince, acaba FED faiz artışı yapar mı diye borsalar düşüyordu. Son zamanlarda ABD ve Avrupa'dan iyi veriler gelince de piyasaların iyi fiyatlandığını görmeye başladık. İşte bir çok yazımda aslında esas olanın ekonomilerin düzelmesi olduğunu yazıyordum. Dü... Devamı »

  • 01.03.2016
    09:29

    Piyasaları bugün kısa geçeceğim. Bugün Avrupa ve ABD'de imalat PMI'ları açıklanacak. Nedir bu PMI'lar dersek, basit bir anlatımla; imalat yöneticİlerinin mal ve hizmet satın alma eğilimini gösteren bir ankettir. Temel amacı büyüme öngörülerini belirlemektir. PMI hesaplanmasında üretim, yeni siparişl... Devamı »

  • 29.02.2016
    09:04

    Cuma günü sürpriz gelen iyi ABD verileri nedeniyle FED faiz artışı yeniden gündeme gelmiş oldu. Bir süre FED faiz artışı yapılmaz denirken, FED'in faiz artışı yapacağı beklentisi yeniden % 50'ye yükselmiş durumda. Açıkçası bir önceki veriler nedeniyle ben de FED'in bu toplantısında faiz artışı yapma... Devamı »