Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!

23.09.2015 08:57
  •  A 

          Bayramın ülkemize ve milletimize barış, huzur ve birlik getirmesini dilerim. Bu vesile ile de, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, diliyorum.

          Birlik içinde kalarak bu oyunu da bertaraf edeceğiz. Önemli olan Türk-Kürt tüm etnik mozayiğimizin oynanan oyunu görerek, birbirimize karşı düşmanlık hissi beslemeden, bir bütün olarak PKK maşasını kullanan emperyal devletlerin bu tuzağına gelmemektir. Aynı şekilde böyle bir ortamda öz yönetim, özerklik söylemlerini ileri sürerek batının desteğini almaya çalışan HDP'nin de oyunun içinde olduğu görülmelidir. Eminim Türkiye bu sıkıntılı günleri atlatacaktır. Siyasilerimiz de artık kendilerine düşen sorumlulukların ağırlığını hissetmeliler ve ülkeyi hiç bir şekilde hükümetsiz bırakmamalılardır.

          BIST Kar Satışları Yaşıyor!
          Pazartesi ''BIST Pozitif Ayrışabilir Mi?'', Salı günü ''Kar Satışları Yaşanabilir!'' başlıklı yazılarımda teknik olarak dün yaşanan kar satışlarının uyarısını yapmıştım. Dün yaşanan da bence bir kar realizasyonudur. İçinde bulunduğumuz ve pazartesi gününe ait yazımda izahını yaptığım riskler nedeniyle endeksin bir anda kopup gitmesini beklemek doğru olmaz. Bu nedenle bir süredir yaşanan bir kanal içinde yukarı - aşağı zikzaklar bir süre daha sürecektir. 

         Hepinize iyi tatiller.
                    
 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 22.09.2015
    08:30

    FED, Fitch ve terör korkusu nedeniyle BIST 71.000 seviyesini görmüştü. Ancak önce FED ve sonra Fitch korkusu ötelenince BIST'in 76.000 seviyesine yükseldiğini görüyoruz. Hatta bu yükselişi gelişmiş borsalarda sert düşüş yaşandığı bir anda pozitif ayrışma ile yaşadık. Benim 2,5 Cent endeksinin altınd... Devamı »

  • 21.09.2015
    08:38

    FED ve Fitch risklerini atlatmış olan BIST, cuma günü 800 puan civarında eksi seyrederken, saat 17:00'ye doğru Ak Parti milletvekili listelerinde Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in adlarının bulunduğu açıklanınca bir anda hızlı bir toparlanma yaşadı ve eksiden artıya dönerek haftayı kısmi bir yükselişl... Devamı »

  • 18.09.2015
    08:49

    Merakla beklenen FED kararı açıklandı. FED oy çokluğu (!) ile, uluslar arası gelişmeleri (bence Çin riskini) gerekçe göstererek faizlere yine dokunmadı. Şimdi sıra bugünkü Fitch açıklamasında. Fitch'in bugün Türkiye için bir not indirimi yapmasını beklemiyorum. FED açıklamaları sonrasınd... Devamı »

  • 17.09.2015
    08:53

    Bugün 21:00'de FED'in faiz kararını duyacağız. Her iki yöndeki beklentiler birbirine çok yakın. Artarsa da çok düşük oranlı olacağı konusunda neredeyse herkes hemfikir. Ben keşke artışlar başlasa da şu belirsizlik bitse diyorum. Yoksa bugün yapmasa Kasım'da-Aralık'da yapar mı yaparsa kaç baz artış y... Devamı »

  • 16.09.2015
    09:06

    Kandil ile HDP heyetinin görüşmesi sonrasında yapılan ateşkes çağrıları acaba terör duracak mı beklentisi yaratıp alış getirdiğini düşünüyorum. Ancak Kandil'den de yapılan bu çağrılara bu sefer devletin aynı sempati ile yaklaşacağını düşünmüyorum. Yeniden kandırılmamak için, sınırlarımızdaki ve sını... Devamı »