FED'i Savdık, Sıra Fitch'de!

18.09.2015 08:49
  •  A 

         Merakla beklenen FED kararı açıklandı. FED oy çokluğu (!) ile, uluslar arası gelişmeleri (bence Çin riskini) gerekçe göstererek faizlere yine dokunmadı. Şimdi sıra bugünkü Fitch açıklamasında. Fitch'in bugün Türkiye için bir not indirimi yapmasını beklemiyorum. 

        FED açıklamaları sonrasında yükseliş yaşayan ons altının yükselişinin kalıcı olmasını beklemediğimi de belirtmek isterim. Ons altında 1.134 $ seviyesi geçilebilirse, bir üstündeki 1.147$ seviyesinin geçilmesini beklemiyorum. Ons altında FED sayesinde yaşanan ara yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. BIST için de dün yazdığım beklenti yazımdaki dirençler geçerlidir. 

       Türkiye için esas kriter seçim sonucu ve PKK ile yaşanan süreç hakkındaki gelişmeler olacaktır. Aslında seçimlerden her şekilde koalisyon çıkmasını beklediğim için, bugün Fitch'den de kötü bir açıklama gelmezse alımlar dünkü yazımdaki son dirençleri de zorlayabilir. Ama yeniden ciddi bir yükseliş trendine girmemiz için kriter olan 80.000 seviyesini yukarı kırabilmek için kesinlikle seçimler sonrasında bir hükümetin kurulup-kurulmayacağı görülmek istenecektir diye düşünüyorum. Ne diyelim hayırlısı olsun:)

        Önümüzdeki hafta bayram öncesindeki 2,5 gün Datça'dan aranıza katılacağım. Muhtemelen kızlarımın sınav maratonu nedeniyle son kısmi tatilimiz olabilir. Ama tam zamanlı ekran başında olacağım.

        Hepinize iyi hafta sonları. Önümüzdeki hafta ekrana bakamayacaklar için de şimdiden iyi bayramlar dilerim.

 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.09.2015
    08:53

    Bugün 21:00'de FED'in faiz kararını duyacağız. Her iki yöndeki beklentiler birbirine çok yakın. Artarsa da çok düşük oranlı olacağı konusunda neredeyse herkes hemfikir. Ben keşke artışlar başlasa da şu belirsizlik bitse diyorum. Yoksa bugün yapmasa Kasım'da-Aralık'da yapar mı yaparsa kaç baz artış y... Devamı »

  • 16.09.2015
    09:06

    Kandil ile HDP heyetinin görüşmesi sonrasında yapılan ateşkes çağrıları acaba terör duracak mı beklentisi yaratıp alış getirdiğini düşünüyorum. Ancak Kandil'den de yapılan bu çağrılara bu sefer devletin aynı sempati ile yaklaşacağını düşünmüyorum. Yeniden kandırılmamak için, sınırlarımızdaki ve sını... Devamı »

  • 15.09.2015
    09:18

    Banka Uyarıları Başladı! Üye ülkelerin merkez bankalarının rezerv politikaları konusunda uyumlu olmalarını sağlamak, merkez bankaları arasında transferlere aracılık yapmak amacı ile 1930 yılında İsviçre'nin Basel şehrinde kurulmuş olan BIS(Bank of international Settlements) yayınladığı ra... Devamı »

  • 14.09.2015
    08:43

    Çarşamba günü ABD merkez bankası FED toplanacak ve Perşembe günü olası faiz kararlarını açıklayacak. Faiz artışı kararının yine ötelenmesi yönünde beklenti hakim. Ben de aynı düşüncede olmakla birlikte, en fazla 25 baz puanlık bir artışla başlasa da, artık bu FED kabusu sona erse diyorum. Öyle ya da... Devamı »

  • 10.09.2015
    09:01

    Bugün 2'nci çeyrek GSYİH ve Temmuz ayı cari açık verimiz açıklanacak. İçinde bulunduğumuz ortamda beklentilerden iyi veriler gelmesi BIST için fazla bir pozitif etki yaratmaz. Yükseliş etkisi sınırlı kalır. Ancak olumsuz iç-dış gelişmelere dayanma-tutunma gücüne destek olur. Verilerin beklentilerden... Devamı »