Seçim Riski Ön Plana Çıkacaktır!

04.05.2015 09:03
  •  A 

        Genelde üç aylık bilançolar bitince borsa olarak bir rehavet dönemi başlar. Bu nedenle de kesin kural olmamakla birlikte ''Mayıs'ta sat ve git'' diye tekrarlanan bir tabir vardır. Ben hiç bir zaman genellemelerin bire bir kurallar olduğuna inanmam. Zaten adı üstünde genelleme. Ortamın gelişmelerine göre farklı süreçler de yaşanabilir. 

         Ancak, bu yıl Mayıs ayının ek riskleri de var! FED faiz artışı için tarih yaklaşıyor korkusu, bizde yaşanan kur artışları ve hepsinden önemlisi Haziran başındaki seçimler Mayıs risklerini arttırmış durumda. Bu nedenle yazılarımdan da gördüğünüz gibi, nakit ağırlıklı kalmanın doğru olduğu bir dönemde olduğumuz uyarılarımı paylaşıyorum. Tek başına iktidar sona mı erecek, koalisyon ya da azınlık koalisyonu mu sandıktan çıkacak spekülasyonları yapılıyor. Bunları basından da okumuşsunuzdur. Bu spekülasyonları yapan ben değilim. İktidarın önemli simalarından da bu sözleri duyar olduk. İşte o nedenle ara yükseliş tepkilerinde fazla heyecan yapmadan biraz nakit durmayı tercih etmek riskleri azaltacaktır görüşündeyim.

         Olası teknik destek ve dirençleri Destek-Direnç tablomuzda paylaşmayı sürdüreceğim. Hatta arada yeni hisse öngörülerimi de görebilirsiniz. Ancak, yeni öngörü de yapsam, portföylerin yüzdesel fazlasının nakit olacak şekilde seçim sonuçlarının beklenmesi, risklerden korunmanız açısından doğru bir davranış olur düşüncemi koruyorum. 

         Saat 10:00'da TUIK enflasyon verisini açıklayacak. 

         Hepinize iyi bir hafta dilerim. 

         Hafta sonu katıldığım koşu ile ilgili bilgileri ve fotoğrafları kısa bir süre sonra sizlerle paylaşacağım. 10 km. koşuyu tamamladım mı derseniz, tabii ki hatta fazlasını bile koştum :) 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 30.04.2015
    08:54

    FED'in son toplantısından da faiz ile ilgili bir değişiklik çıkmadı. Dün gelen ABD büyüme verilerindeki beklentilerin altında kalan sonuçlar nedeniyle, Haziran ayında bir faiz artışı beklentisi iyice zayıflıyor. Bu konu hakkındaki görüşlerimi çok kez yazılarımda tekrarladığım için, yeniden yazmak is... Devamı »

  • 29.04.2015
    08:58

    Nisan başında düşüş beklendiği ortamlardan beri endekste düştükçe alım yapılmalı diyordum. BIST hedefimi de en son düne ait yazımda da(Link; BIST Önemli Dirençlere Geldi!) görebilirsiniz, 86.728 ile belki aşarsa 87.847 civarı seviyeler olduğunu yazmıştım. Şu an bu seviyelere geldik. Bankalar destek... Devamı »

  • 28.04.2015
    08:54

    BIST'in yaşadığı bu yükselişe öncesinde dikkat çeken biri olarak, şu anda önemli dirençlere geldiğimiz uyarısını tekrarlamak istiyorum! Destek-Direnç tablomuzda dikkat çektiğim 86.437 - 86.728 seviyeleri ilk kademe dirençlerimiz. Alım iştahının devam etmesi halinde bu kademelerin bir üstündeki diren... Devamı »

  • 27.04.2015
    08:59

    Borsalardaki Coşku Sürüyor! Nisan başından itibaren BIST'in teknik yükseliş yaşama ihtimaline dikkat çekiyordum(Link; BIST Teknik Bir Yükseliş Yaşayabilir!). Ay başındaki yükseliş denemesi, ilk direnç seviyesi olan 83.748 olarak gösterdiğim seviyeye takılmış ve realizeler gelmişti. Ancak b... Devamı »

  • 24.04.2015
    09:09

    Anlaşılan o ki, piyasada TCMB Para Piyasası Kurulu'nun faiz artırabileceği yönünde bir beklenti oluşmuş. PPK bu kararı vermeyince Dolar ve faizin birlikte yükseliş tepkisi vermesi bu nedenle oldu diye düşünüyorum. Maalesef üç ay önce durduk yerde başlattığımız faiz kavgasının bize ciddi bir zararı o... Devamı »