BIST Yükselmek İstiyor!

15.01.2014 08:54
  •  A 

      Son dönem yaşanan realizelere bakınca, devamında bankalarda alımları ve bu sayede endekste toparlanma yaşandığını görüyoruz. Dün de benzer şekilde oldu. Güne ciddi bir eksi ile başladık. Bir ara 1.200 puan civarında eksi endeksteydik. Ama günün sonuna doğru bu eksinin kapandığını hatta çok küçük de olsa bir artı ile kapattığını gördük.

     Tekniklere bakınca başta bankalar olmak üzere bir yükseliş yaşanacağı izlenimi ediniyorum. Ancak şimdilik endeksin olası yükselişi için, bir kaç kez belirttiğim, iki gün önceki beklenti yazımda da yeniden değindiğim teknik seviyelerin olası yükseliş sınırları olacağı görüşümü koruyorum.

      Bugün nedense çok fazla bir şey yazmak istemiyorum. Destek-Direnç Tablomuzda daha fazla teknik seviye görebilirsiniz. VIOP ve BIST için dün verdiğim teknik seviyelere ve endekslerin kapanışlarına bakarsanız, Destek-Direnç Tablosu'nun bizlere ışık olduğunu görebilirsiniz. Olası yeni teknik düşüncelerimi anlamak için, bu tabloyu sık kontrol etmenizi tavsiye ederim.

     Borsaanalizci.com'un giriş bilgileri içinde yer alan Hızlı Uyarı Penceresi'ni ekranlarınızda açık tutarsanız, tablolara yeni bir veri girdiğim zaman, sesli ve görsel uyarı ile bu yeni bilgiden hemen haberdar olursunuz..
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 14.01.2014
    08:53

    Yatay Kanal Aralığına Dikkat! BIST için iki haftalık bir yatay kanalın oluştuğunu düşünüyorum. Bu yatay kanalın destek ve direnç seviyelerinin 65.400 ile 69.000 civarı olduğu görüşündeyim. Bu destek ve direnç seviyelerinden birisi kırıldığı takdirde, aradaki fark olan 3.600 puan kadar o yönde ... Devamı »

  • 13.01.2014
    08:48

    Cuma günü gelen ABD tarım dışı istidam verisinin süpriz bir şekilde beklentilerin çok altında gelmesi ile, bir anda FED'in bu ay tahvil azaltımı kararına ara vereceği beklentisi oluştu. Başta banka hisseleri olmak üzere hızlı alımlar yaşandı. Ancak hemen belirtmek isterim ki; Cuma günü veri öncesi s... Devamı »

  • 10.01.2014
    09:16

    FED'in tahvil alımını azaltmaya devam etmesi açısından gelecek olan tarım dışı istihdam verisi önemli olacaktır. Tarım dışı istihdam verilerinde ciddi artışlar söz konusu olur ve işsizlik % 6,5 seviyesinin altına inecek olursa, tahvil alımında yeni azaltmalar, ABD faizlerinde artış kararları yaşayab... Devamı »

  • 09.01.2014
    08:54

    Ratingçiler Farklı, Ben dahil bir çok kişi son dönem yaşanan siyasi gerilimler nedeniyle Türkiye'nin ratinglerinin olumsuz etkilenmesinden çekiniyoruz. Yaşanan olumsuzluklara bir de not indirimi dahil olur mu korkuları yaşıyoruz. Bir kaç gün evvel Fitch ve son olarak da Moody's yaptığı açıklam... Devamı »

  • 08.01.2014
    09:12

    BIST ve BIST içinde yer alan hisse senetlerinin fiyatlarını değerlendirirken, eğer hisseler ortaklık değişimi ile el değiştiriyorsa, yani mevcut sahibinden bir başkasına satılıyorsa işimiz kolaydır. Çünkü bir el değiştirme, satın alma, ya da satma fiyatı vardır. Buna göre şirket belirli bir fiyattan... Devamı »