Dış Borsalarda Realizeler Var!

03.01.2014 09:08
  •  A 

     DOW, DAX gibi önemli geliÅŸmiÅŸ borsalarda realizeler yaÅŸanıyor. Bu durum çok normal. Bir süredir rekorlar kıran geliÅŸmiÅŸ ülke borsalarında, bu rekorların düzeltmesi ve kâr realizelerinin yaÅŸanıyor olması beklenen bir geliÅŸmeydi. Bu borsalarının rekorlarına ayak uyduramayan BIST, dışarıdaki realizelere ayak uyduracak mı göreceÄŸiz. Teknik olarak dışarıdaki realizeler sürebilir gibi gözüküyor. BIST'in bu durumdan negatif etkilenmesi mümkün. 

      Enflasyon Verisi Açıklanacak. 
      Saat 10:00'da Aralık ayı TÃœFE rakamlarını göreceÄŸiz. Hemen ÅŸunu belirteyim ki, artan kur ve faizler nedeniyle önümüzdeki aylardaki enflasyon baskısı daha da çok olabilir. Ancak gelecek zamlar nedeniyle tüketim taleplerinde olabilecek daralma, enflasyon yükseliÅŸini sınırlayabilir. 

      Ekonomi Beklentilerinde Farklılık Var!
      Yeni Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, 2023'e kadar Türkiye'nin GSYÄ°H rakamında ve kiÅŸi başı milli gelirde üç katı bir büyüme beklediÄŸini açıkladı. Oysa ekonomi konularında açıklamalarını referans aldığımız Ali Babacan, önümüzdeki yıllarda % 4, % 5 civarlarında makul büyüme hedeflerini dile getirdi. Türkiye'nin içine düştüğü görüntülere bakınca, Ali Babacan'ın hedeflerini daha gerçekleÅŸebilir bulduÄŸumu ifade edeyim. Ama, petrol ve gaz bulursak o zaman iÅŸler deÄŸiÅŸir.

      BIST için teknik beklentilerimi Destek-Direnç Tablomuzdan takip edebilirsiniz.

      Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim. 
 

    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 02.01.2014
    08:56

    Düşüşler siyasi gelişmeler nedeniyle yaşandığı için, yaşanan ya da yaşanacak ani gelişmelere göre bir anda çok sert düşüşler, bir sonraki gün ciddi yükselişler yaşanabiliyor. Hatta gelen açıklamalara göre gün ve seans içinde bile sert oynaklıklar yaşayabiliyoruz. Operasyon yapılan kişilerin hepsi iç... Devamı »

  • 31.12.2013
    09:30

    İyisi kötüsü ile çok hareketli bir yılı tamamlamak üzereyiz. 2014 yılında belediye ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olması nedeniyle yine hareketli ve zor bir yıl yaşayacağımızı düşünüyorum. Her şeyin başının sağlık olduğu uyarısı ile, hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve başarılı... Devamı »

  • 30.12.2013
    08:57

    Önemli dış dünya borsalarının rekorlar kırdığı bir ortamda, neredeyse tek düşen BIST diyebiliriz. Bunu başarabilmek için el birliği ile her şey yapılıyor. Doğru ya da yanlış yorumunda bulunmuyorum, ama hükümetin en üstündekiler ''devletin, bürokrasinin, emniyetin, yargının içinde çeteler var'' derse... Devamı »

  • 27.12.2013
    09:33

    Noel tatilinde olan yabancılar tatillerini bitirdiler. Gerçi Türkiye'de pozisyon taşıyan yabancıların yaşananları duyunca çok da uzak kalmış olduğunu düşünmüyorum. Ancak yine de iş başında olmakla, uzaktan internet bağlantısı ile işlem yapmak aynı olmuyor. Neyse bugün işlerinin başına dönecekleri iç... Devamı »

  • 26.12.2013
    11:21

    Önemli olan siyasi krizi kontrol edebilmektir. Yaşananlar rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile başlayan bir siyasi kriz sürecinden kaynaklanıyor. BIST'te bir balon ve hisselerin fiyatlarında çok ciddi şişmeler olduğu için yaşanmadığını sanırım hepimiz görüyoruzdur. Eskiden böyle zamanlarda ya... Devamı »