Olta Sezonunu Açıyorum!

27.09.2013 09:23
  •  A 

     Bugün beklenti yazısı yazmayacağım. Dünkü yazımın içeriklerini bugüne ait Destek-Direnç Tablosu verileri ile birlikte değerlendiriniz.

    Gap'lerden Halkb de dün kapandı. Geriye 75.165 BIST kaldı. Sanırım O da kapanacaktır. Ama dün dediğim gibi biraz daha alta sarkma riskleri gördüğüm için, BIST gap'i kapandı diyenler alacaklarsa, % 50 ile sınırlı alımı düşünmeleri daha doğru olur düşüncesindeyim. Eğer aşağıya sarkmalar olursa tedbir olur. Teknikleri gördükçe paylaşacağım. Bu arada Destek-Direnç'te dikkat çektiğim banka dışı farklı hisselerde benzer hareketler devam edecektir.

     Cumartesi 05:30 civarı olta sezonunu açıyoruz. Kısmetse, Bodrum'dan oltalarımızla denize açılacağız. Anlayacağınız Pazar akşamı mangalda balıklar pişecek:).  Bu Pazar günü balık fotoğraflarımı sizlerle paylaşırım. Ayrıca iyot kokusu da stresimizi alsın ki, haftaya dinamik başlayalım. Bana ''rast gele'' deyin ki, bereketli bir hafta sonu olsun:)

      Hepinize iyi hafta sonları...       
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 26.09.2013
    09:04

    20/09 tarihli ilk ''Hangi Gap Önce Kapanacak?'' ve yine aynı tarihte öğle arasında ''Bankaların Gap Kapanış Seviyeleri'' başlıklı ikinci beklenti yazılarımı yazarak, endeks ve bankaların grafiklerinde oluşan gap boşluklarına dikkat çekmiştim. Bunların kapanma riski nedeniyle de realizelerin gelebile... Devamı »

  • 25.09.2013
    09:15

    Acaba Biz Mi Biraz Sussak? Öyle ya, baksanıza bizim gibi yorumcu ve stratejistler, olası uygulayıcı noktasında karar verecek olanların ne yapacaklarını bilmedikleri zamanlarda şöyle olursa böyle olabilir, böyle olursa şöyle olabilir diye ihtimalleri anlatırdık. Eğer alınacak kararların ne olac... Devamı »

  • 24.09.2013
    08:57

    Aynı bizim gibi, son dönem ağzı olan herkes konuşuyor. Biz de ben onu dedim, böyle düşünüyorum, bence şöyle olur, öngörüm bu diyoruz. Geçen hafta Bernanke tahvil azaltımı için sabit bir takvimimiz yok dedi. Bir anda borsalarımız coştu. Ama hemen iki gün sonra, Dallas FED başkanı ''keşke az da... Devamı »

  • 23.09.2013
    09:07

    Geçen hafta yüksek açılışta oluşan gap boşluklarına dikkat çekmiştim. Cuma günü bu rakamları bankalar için de vermiştim. Gördüğünüz gibi FED konusunda hemen rahatlamak çok da doğru değil. Bölgesel FED başkanlarından Bullard, Ekim'de küçük de olsa tahvil alımı azaltımı olabilir deyince, bir anda rüya... Devamı »

  • 20.09.2013
    15:41

      Sabah ilk Beklenti yazımda bahsettiğim endeks gap'leri gibi bankaların da gap'leri var. Bu seviyeleri de yazmak istiyorum. Böylece hangi bankanın gap'i hangi fiyatta kapanacak bilirsiniz. Ama hemen uyarmak istiyorum! Gap'ler teknik olarak kapanacağı varsayılan fiyat boşluklarıdır. Kesin kap... Devamı »