Büyüme Alım Getirdi.

13.08.2013 09:29
  •  A 

     Bayram sonrasında BIST'in hemen 75.000'i geçmesini beklemiyordum. Ama dün açıklanan sanayi büyümesi beklentilerin üstünde gelince başta bankalarda olmak üzere BIST belirgin bir yükseliş yaşadı. 75.000 üzerinde kalındığı takdirde, teknik olarak 77.000 - 77.250 seviyelerine doğru yükselişin sürdüğünü görebiliriz. Türkiye'nin beklentilerinin bitmediğini görüyorsunuz. Çin'den gelen büyüme verileri de ABD'nin büyümesinin süreceğine işaret etmesine rağmen, FED'in tahvil alımını azaltma yönündeki düşüncesinin gerçekleşebileceği korkusu unutulmuş gözüküyor. 

     Hazine ihalelerinin de sorunsuz gerçekleşiyor olması bankalara alıcı gelmesine yarıyor. Bu hafta gelecek cari açık verisi sonrası tahvil faizinin ve kur seviyelerinin vereceği tepki, BIST'in yakın vadedeki yönü için fikir verecektir. Tahvil faizlerinin % 8,58'in altına inmesi halinde BIST'e yansıması bankalara ek alımların gelmesi şeklinde olur. % 8,95 yeniden yukarı geçilirse yeniden realizeler görürüz. Dirençler geçildikçe bir sonraki dirençlerin nerede olduğunu Destek-Direnç Tablomuzda görebilirsiniz.

     Dün olduğu gibi, hisse bazlı hareketler yine sürecektir.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com
T
witter;borsaanalizci.com


  • 12.08.2013
    09:09

    Bayramı bitirdik. Piyasalara döndük. Bu süre içinde ABD ve Avrupa endekslerinde bıraktığımız seviyelere göre realizeler yaşanmış. Ama buna karşılık Çin'de beklentilerin üzerinde büyüme ve ihracat artışı verileri gelmiş. Bu nedenle 74.500-75.000 seviyelerinin direnç olacağı, ama sonrasında dışarıdak... Devamı »

  • 07.08.2013
    09:14

    Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun. Ramazan Bayramı'nın Müslümanlar, tüm insanlık, ülkem ve ailelerimiz için sağlık, barış, huzur, ve kazanç getirmesini dilerim. Lütfen bu tatilde hiç bir şeyi düşünmeden dinlenerek geçirin. BIST için bir kaç gündür yazdıklarım aynı şekilde geçe... Devamı »

  • 06.08.2013
    09:33

    Bayram nedeniyle kısa bir haftamız olacak. Yarın yarım gün yaşayıp kapanacağız. Sonra dünya yaşayacak biz ise arada yaşananların tepkilerini döndüğümüzde verebileceğiz. Dün FED başkanlarının şahinlerinden olan Fisher tahvil programının artık azaltılması gerektiğine dikkat çekti. Bunun yanında gelen... Devamı »

  • 05.08.2013
    08:54

    Ne yaman çelişki değil mi? İnsanlar iş bulamamış diye dünya olarak mutlu olup, sevinçten borsalarda ve altında alıma yöneliyoruz! Evet maalesef son dönem böyle oluyor. ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin uzağında kalınca, DOW ve SP500 endeksi ciddi yükseliş gösterdile... Devamı »

  • 02.08.2013
    09:19

    Herkes iyi, Bir Tek BIST Mi Kötü? ABD verileri iyi gelmeye devam ediyor. Çarşamba günü sürpriz iyi gelen büyüme rakamından sonra, dün işsizlik maaşı başvurusundaki sayıda da düşüş olduğunu görüyoruz. Bugün açıklanacak olan (15:30) ABD tarım dışı istihdam verisinin de iyi gelmesi bekleniyor. K... Devamı »