Bunları da Gördük!

22.03.2021 10:25
  •  A 

BIST'i tümden devre kesici nedeniyle durdurduk. Piyasayı artık hiçe sayan davranışların etkilerini görmek, bu tarz yansımaların tüm dünyadan görüldüğünü bilmemiz lazım. Artık bu hataları yapmamak lazım. Ama hala benzer hataları yapmaya devam ediyoruz.

Açılışta yukarılarda çok sayıda gap boşlukları bırakıldı. Bu gapler kapanacaktır. Ama nereden? Bu gördüğümüz fiyatlardan mı, yoksa daha da düşerek daha düşük fiyatları gördükten sonra mı bu gapleri kapatacağız o önemli. 

Bunun cevabını vermek kolay değil. Çünkü vadeli piyasalarda teminat krizleri zorunlu satışlar getirecektir. Aynı şekilde BIST için de kredili müşterilerin zorunlu satışları gelecektir. Bu da ekstra düşüşlere neden olabilir. Ama tekrar ediyorum, bu gaplerin çoğu kapanacaktır. Panik yapmayın. Sakin olun. 

İşlemler Ne Zaman Başlayacak?
             Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 10:20'de tek fiyat emir toplama, 10:25'de eşleştirme yapılacak ve 10:30'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10:20'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 10:30'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 10:30'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir.

 
 
VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler saat 10:30'da yeniden başlayacaktır.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 22.03.2021
    10:04

    Açılışta çok sayıda teknik gap var. Bunlar sonra kapanması beklenen teknik boşluklardır. Ama daha ne kadar düşer de sonra kapanır bu önemli. Hafta sonu alınan kararların benzerleri devam ederse kayıplar daha da sürer. Ama ben bu açılış sonrasında alınan hissel... Devamı »

  • 20.03.2021
    09:27

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası Başkanı Nağci Ağbal görevden alındı. Ağbal'ın yerine Profesör Doktor Şahap Kavcıoğlu getirildi. Lütfen son beklenti yazımı şimdi bir kez daha okuyunuz! Devamı »

  • 19.03.2021
    15:37

    Gün Sonu Programında Özlem Karakullukçu ile gündem üzerinde değerlendirmeler yapacağız. Sorularınızla sizleri de bekleriz. Devamı »

  • 18.03.2021
    14:01

    PPK haftalık politika faizlerini %17'den % 19'a yükseltti. BİRİKİMLİ MALİYET ETKİLERİ, ULUSLARARASI GIDA VE DİĞER EMTİA FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ VE ENFLASYON BEKLENTİLERİNDEKİ YÜKSEK SEVİYELER, FİYATLAMA DAVRANIŞLARI VE ENFLASYON GÖRÜNÜMÜNÜ OLUMSUZ ... Devamı »

  • 17.03.2021
    15:45

    BIST tam 1.582 direncini geçmiş yeni rekorlar görürken, ABD başkanı Biden Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği, Putin'in katil olduğu ve bunun bedelini ödeyeceği yönündeki sert sözleri tüm dünya piyasalarını salladı. Rusya'y... Devamı »