Destek - Direnç Tablosu da Çok Önemli!

17.12.2019 12:04
  •  A 

''Siteyi Tanı'' kısmında tüm bölümler gibi, destek-direnç tablomuz da izah ediliyor. Özellikle yeni üyelerimiz bu izahatları çok dikkatli okusunlar. 

Oradaki tarifte Destek-Direnç Tablosu için, hareketlenme beklediğim ama tam emin olamadığımdan cesaret edip, al/sat tablosunda paylaşamadığım hisselerin teknik paylaşım tablosu olduğu yazılı. Bu cesaret kısmına dış etken belirsizlikleri nedeniyle temkinli davranışlar da dahil.

Kısacası ABD gerilimi, dolardaki yükseliş, bana göre dış borsaların aşırı primli olmasından kaynaklı her an ciddi bir kar satışları gelebilme çekincem gibi nedenlerle bazen gördüğüm tekniklere rağmen yeterince cesur olamıyorum. Bu durumlarda olası hareketlenme beklediğim bazı teknik görüntüleri Destek-Direnç Tablosunda paylaşıyorum.

Ama özellikle belirtiyorum, kırılan destek ve direnç seviyeleri sonrasında o yöndeki alttaki sıralı destekler ve üstteki sıralı dirençler yeni teknik hedefler ve beklentiler olur. Eğer aralarındaki fiyat marjı sizler için yeterli ise, destekler kırılırken, verip alttan almayı, dirençler kırılırken de alıp üst direnç ve öncesinde, ya da daha sonraki dirençlerede vermeyi düşünmek teknik olarak doğru davranışlar olur. Yani ille de yeni öngörü olarak al/sat tablosunda görmeyi beklemenize gerek yok. 

Görüyorsunuz işte, benim de cesaretimin bazen sınırı oluyor. Belki de gereğinden fazla temkinli oluyorum. Ama sizlerin sorumluluğunu taşıdığımız için bunu gayet normal görün. Ama sizler her biriniz sadece kendi sorumluluğunuzda olduğunuz için daha cesur davranmak isterseniz, Destek-Direnç Tablosu paylaşımları da çok önemli referanslardır diye uyarmak istiyorum.

Misal, egeen, acsel, ısfın, brısa, pgsus vs. gibi hisselerin destek-direnç tablosundaki paylaşımlarına(tabloda ilgili hissenin adını yazıp filtreleme yapınız)bakın. Sonra da hisselerin sonraki fiyat gelişimlerine bakın. Tam zamanında yükseliş ihtimallerine teknik olarak dikkat çekmişim ama yeni öngörü verememişim.

Ben yılların tecrübesi ile teknik açıklama kısmında yer alan özellikle, fincan-kulp, çanak, flama, ikili dip, ikili tepe formasyonu gibi tekniklerin çok hızlı tepki verdiklerini görüyorum. Bu uyarılar olan paylaşımları yakından takip etmenizde yarar görüyorum. Bu formasyonları başlatacak olan seviyeler kırılınca hisseler hızlanabiliyorlar.

Özellikle yeni üyelerimizi bilgilendirirken, eski üyelerimize de hatırlatma ve bilgi tazelemesi yapmak istedim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 16.12.2019
    10:05

    İŞSİZLİK ORANI EYLÜL AYINDA: 13.8 % (ÖNCEKİ: 14.0%) - TÜİK 16.12.2019 10:00:39 MEVSİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İŞSİZLİK ORANI EYLÜL AYINDA: 13.9% (ÖNCEKİ: 14.2%) 16.12.2019 10:00:20 TARIM DIŞI İŞSİZLİK ORANI EYLÜL AYIND Devamı »

  • 13.12.2019
    10:00

    Ekim Sanayi Üretimi % 3.8 Arttı! (Önceki; % 3.4, Beklenti; %6.2) Ekim sanayi üretimi bir önceki aya göre % 0.9 azaldı. Devamı »

  • 12.12.2019
    14:14

    Netaş'tan yapılan açıklamalar ilginizi çekebilir diye paylaşıyorum! Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Altay, "Türkiye'de 4G teknolojisini sıfırdan yaratan bir şirketiz. Netaş'taki Ar-Ge grubumuzda yarattığımız değerle ZTE'nin 5G'yi birleştird... Devamı »

  • 12.12.2019
    14:01

    TCMB PPK haftalık politika faizlerinde 200 baz puan indirme gitti. Faizleri % 14'ten %12'ye indirdi. PPK'dan yapılan açıklamalar şu şekilde; KURUL, ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ SÜRECİNİN DEVAMLILIĞININ, ÜLKE RİSK PRİMİNİN GERİLEMESİ, UZUN VADELİ FAİZLERİN AŞAĞI ... Devamı »

  • 11.12.2019
    10:05

    Ekim Cari İşlemler Dengesi Fazlası 1.55 Milyar Dolar!(Beklenti; 1.60 Milyar Dolar) TCMB Cari İşlemler Dengesi Ocak-Ekim döneminde +4.82 Milyar Dolar(Ocak-Eylül +3.69 Milyar Dolar) Ödemeler Dengesi Net Hata ve Noksan Ekim ayında +454 Milyon Dolar Büyüme rakamının ... Devamı »