Teknik Açıklamalara Dikkat Edin!

21.11.2019 15:49
  •  A 

Arkadaşlar,

Hisse öngörülerimi teknik analize göre yaptığımı biliyorsunuz. Ama genelde bilançosu iyi hisselerin tekniklerini takip ederek öngörü yapmayı severim. Ama sonuçta teknikler öngörüme neden oluyor. Bu nedenle al/sat tablosu ve destek-direnç tablosunda açıklama kısımlarını detaylı takip edin. 

Çanak, fincan-kulp, ikili dip, ikili tepe riski, flama özellikle takibinizde olan kelimeler olsun. Bu açıklamaları görünce, şartı gerçekleştiği zaman benden öngörü bile beklemeyin. Ki bazen bir hissenin tekniğinde olası bu tip bir oluşumu öncesinde görüyorum. Zaten genelde tarzım da budur. Sizlere önceden destek-direnç tablosu ile olası hareket beklediğim hisseleri yazıyorum. Ki, olur da ben kaçırırsam siz hareketin başladığını görünce kaçırmayın diye. 

Misal ecılc, 3.27 üzerinde fincan-kulp yapabileceğini görüp bir aydır destek-direnç tablosunda tekniğini paylaşıyorum. Hatta verdiğim öngörüyü öncesinde 3.27 direncinin bir kademe altını yazarak 3.26 beklentili vermiştim. Salı günü 3.24 gördü döndü. Çarşamba 3.25 gördü döndü. Fincan-kulp oluşumu beklediğim için fiyatı aşağıya revize etmedim. Dün de 3.32'ye yukarı revize ettim. Niyetim 3.33 görür yine dönerse, 3.32 gitmiş olur. Sonra düşüşte yeniden yerine koyarım diye. 

Bugün 3.32 gitti. Sanırım 3.34 gördü sonra 3.27'ye geri geldi endeksin eksisi artınca. Ekran başında geri geldiğini görünce yeni bir öngörü girmeye kalktım. 3.27 yazdım tam yollayacağım, 3.28 kalktı. Fiyatı 3.28'e çektim yollamadan. Yine yollayacağım 3.29 katktı. Yine fiyatı değiştirdim. Bu sefer 3.30 kalktı. Ben fiyatı aktif fiyat yapayım derken, 3.33 görünce vaz geçtim. Ve gördünüz 3.59 oldu. Yani öngörüm % 6.75 getiri ile kapandı ama, yakalayabilseydim 3.28 - 3.55 hedefli yeni bir öngörü daha paylaşmış olacaktım.

Maalesef ben öngörüye orada gördüğünüz diğer detayları ve açıklamaları yazarken bazen bu şekilde haraket başlamış oluyor. Revizelerle uğraşırken kaçırıyorum. Ama sizler direkt alım yapabildiğiniz için karar verince benim öngörü yazmakta kaybettiğim zamanı kaybetmiyorsunuz. O yüzden teknik şartların oluştuğunu görünce özellikle fincan-kulp ve çanak formasyonlarını değerlendirmeye bakınız. Sonuçta üstünde şu başlar diyerek bir fiyat seviyesini yazdığım için, nerenin geçilmesi halinde formasyonun  başlayacağını görüyorsunuz. 

Aynı şekilde bir kaç yıldır uzak durduğum pınar grununun pnsut'ünde de dün fincan-kulp oluşumu görünce, açıklamaya bu detayı yazarak öngörü vermiştim. Bugün gördünüz ne kadar hızlı gerçekleşmiş. 

Demem o ki, belki her gördüğüm o an için gerekli şartı oluşturmadığı için al/sat tablomda yer almıyor ama, Destek-Direnç Tablosunda benzer çok sayıda hisseye dikkat çekiyorum. Bunları sizler çok daha aktif davranarak değerlendirebilirsiniz. Sadece yapmanız gereken Destek-Direnç Tablosunu çok daha aktif takip etmek olmalıdır. 

Siteye giriş yaptığınız yerin yanında ''Siteyi Tanı'' kısmında tabloların tüm detayları ve amaçları izah ediliyor. Lütfen bunları da dikkatlice okuyunuz. Ama sadece yükseliş yönlü değil, ''Altında flama, üçgen, ikili tepe riski'' denen uyarıları da düşüş mantığı ile takip edin. 

Bunları yaparsanız, benim öngörü girdiğim sayıdan çok daha fazlasını Destek-Direnç Tablosunda yakalayabilirsiniz.

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_