Haziran Sanayi Üretimi % 2 Azaldı!

16.08.2018 09:59
  •  A 

Haziran Sanayi Üretimi bir önceki aya göre % 2 azaldı! (Önceki % -1.6)

Sanayi üretimi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 3.2 arttı. (Önceki; % 6.4)

Ekonomide bir daralma sürüyor. Kurlarda yaşanan sert artışlar ve aynı şekilde faizlerin de yükselmiş olmasının yarattığı etki ile büyümede düşüş gayet normal. İlk anda olumsuz gibi görülebilir ama, bunu tasarruf ve harcamaların azalması manasında gördüğünüz takdirde pozitif algı yaratabilir. Borç ve ödeme sorunlarımıza rağmen sanayi üretiminde ciddi oranda büyüme cari açıkta ve finansal konularda açık ve sorunların süreceği korkusunu arttırabilirdi. Bu şekilde ekonominin kendi içinde sanayi büyümesini kontrol ederek bir fren yaptığını görüyoruz. 

Dediğim gibi, büyümenin düşmesi tabii ki olumsuz ama açık vererek büyümenin sorunları bizleri bugünlere getirdi. Öncelikle harcama kontrolü, kamusal tasarruf ve enflasyonun kontrol altına yeniden alınması sonrasında büyümeye odaklanmak daha doğru olur.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 14.08.2018
    09:30

    Kurlarda çok sert düşüş yaşanıyor. Düşüş % 5 civarlarına gelmiş durumda. Vadeli İşlemlerde şu an için 2.500 puanlık bir yükseliş yaşanıyor. Bu görüntü seans başına kadar korunacak olursa, dün yaşanan sert düşüşlerin de etkisi ile b... Devamı »

  • 13.08.2018
    08:14

    Dün gece Asya piyasalarında ve Londra üzerinden yüksek döviz kuru işlemlerimizin olduğu görülünce, gece Bakan Albayrak, her türlü tedbirin alınacağı açıklamasını yapmıştı. Az önce TCMB döviz ve TL ile ilgili bir dizi tedbiri açıkla... Devamı »

  • 10.08.2018
    16:49

    Başkan Erdoğan bügün bir açılışta yaptığı konuşmasında bize diz çöktüremezler der demez, hareketlenen Dolar sonrasında, BİST satış tepkisi vermeye başladı. Üstüne ABD başkanı Trump, twitterdan Türkiye'ye çelik ve aliminyumda vergileri ikiye... Devamı »

  • 10.08.2018
    10:08

    Cari Açık Haziran'da -2.97 Milyar Dolar! (Beklenti; -3.23 Milyar Dolar) Devamı »

  • 07.08.2018
    17:38

    NTV haberine göre Türk heyeti ABD'ye yola çıktı. Heyette Adalet, Dışişleri ve Maliye Bakanlığı yetkilileri bulunuyor. İlk toplantı yarın yapılacak haberi geçti! Devamı »