OVP Açıklandı!

27.09.2017 15:26
  •  A 

Bütçede kamu harcamaları sürecek. Savunma sanayi fonuna kaynak aktarımı var. Finans sektörüne ceza kesmişler. Finans sektörü kurumlarının vergisi artacak. Motorlu taşıt vergisi artıyor. Kısım kısım farklı bazı alanlarda da tedbirler alınmış.

Bankalar için ek bir yük yaratmış oldular. Ama öyle sektörü kökten sarsacak bir oran artışı değil. % 20 olan kurumlar vergisi oranı % 22\'ye çıkarılıyor. Bankalara etkisi çabuk atlatılır. Bütçe dengelerindeki bozulmayı, KGF ile bankalara bu sene kazandırdıkları ekstra kardan bir kısmını geri almış olacaklar. Karlarda % 2-2,5 civarı bir azalma olabilir. Dediğim gibi, ilk anda olumsuz görülse de, çok önemli değil bence. Bankalar devletin KGF sayesinde hiç ummadıkları karları elde etmişlerdi.

Motorlu taşıtlar vergisinde % 40 gibi bir artış oldukça esaslı. Sektör için olumsuz bir etki yaratacaktır. 

Sıkı para politikası süreci devam ediyor gibi gözüktüğü için bu durum kötü değil. Ama devletin savunma sanayi için ise harcamalar artacak. 8 Milyar TL ek bir fon aktarılması düşünülüyor. Bu alandaki bir çok milli projenin geliştirilmesi ön planda. Bence çok doğru bir karar. Sektör şirketlerini olumlu etkileyecek bir konu. Zaten yıllardır en önemli uzun vadeli yatırım sektörlerinin başında ilk saydığım savunma sektörü olduğunu biliyorsunuz. Bu durum daha da güçlenerek sürecek gibi duruyor. 

Beyaz eşya sektöründeki ÖTV avantajının süresi uzatılmayacak.

OVP'nin detaylarını inceledikçe görüşlerimi daha kapsamlı olarak yarınki seans öncesine kadar güncelleyeceğim. Önemli alanlardaki görüşlerimi hızlı paylaşmak istedim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.09.2017
    13:01

    Arkadaşlar, Sizlerden gelen uyarı üzerine fark ettik. 21 Eylül'den itibaren zaman detaylarında bir saat ileri hatalı bir görüntü oluşmuş. Tüm gönderdiğim verilerin zaman detaylarında bir saat ileri hatalı bir görüntü var. Düzelteceğiz, sadece bilmenizi istedim.   Devamı »

  • 26.09.2017
    12:14

    BİST Ne Olur paragrafına eklemeler yapılmıştır. Lütfen son halini yeniden okuyunuz.   Devamı »

  • 22.09.2017
    13:05

    Netas, analist toplantısı düzenlemiş. Toplantı notlarını sizlerle paylaşıyorum. Devamı »

  • 20.09.2017
    18:11

    Bu bir hafta çok sıkıcı oldu. Piyasanın görüntüsü de çok iç açıcı olmadığı için, destek yerine gelmiş görünen hisselerde de yeni öngörü girmek içimden gelmiyor. Referandum konusu önemli bir risk. Kerkük'teki durum da gergin. Eğer Türkmen'lerle bir çatışma yaşanırsa, bir şekilde konuya müdahil olma i... Devamı »

  • 19.09.2017
    11:04

    Ara ara aklıma gelen diğer hisseleri de beklenti yazımdaki listeye dahil ediyorum. Yazıyı HUP'da gördükçe içeriğini yeniden okuyunuz.   Devamı »