Netaş Analist Toplantısı Notları!

22.09.2017 13:05
  •  A 

Netas, analist toplantısı düzenlemiş. Toplantı notlarını sizlerle paylaşıyorum.

Analist toplantısı notları– Bilgi Teknolojileri

Cuma, 22 Eylül 2017

NETAS

Nortel Networks Netaş Telekomünikasyon A.Ş. (NETAS, 21 Eylül 2017 itibariyle Piyasa Değeri : 800 milyon TL)

NETAS analist toplantısına ilişkin öne çıkan görüşlerimizi aşağıda bulabilirsiniz :

Biriken işlerdeki güçlenme ciro üretimini destekliyor... NETAS dolaylarındaki pazar payı ile Türkiye’nin önde gelen sistem entegratörü şirketi konumunda. Şirket bilgi hizmetleri, sistem donanımı/yazılımı ve teknoloji konularına odaklanıyor. Şirket, iyi çeşitlendirilmiş müşteri yelpazesi oluşturmak ve biriken işlerini artırmak için geniş çapta ürün ve çözüm önerileri sunmaktadır. Şirketin biriken işleri bu yılın ilk yarsısında geçen yıla göre artış gösterdi. Bu son yükseliş 10,8 milyon euro değerindeki IGA projesi ve Cezayir Savunma Bakanlığı için yapılan 19,5 milyon euroluk projeden kaynaklanıyor. Biriken işlerdeki güçlü büyüme ciroda da güçlü yükseliş sağlıyor. Şirketin cirosu bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre 1 artış gösterdi. Şirketin ihracatı yılın ilk yarısında 42.6 gibi sert bir yükseliş gösterdi. Bu yükselişte geçen yıl Cezayirli şirket Sonatrach ile imzalanan anlaşmanın katkısı büyük oldu. Şirket aynı zamanda Bangladeş’te optik altyapı kurulumu, Kazakistan ve Özbekistan’da IP altyapı çözümü  gibi çeşitli projelere de sahip. Aynı zamanda Cezayir ve Afrika’da da anlaşmalar mevcut. Şirket, ZTE ile yapılan anlaşmanın ardından müşteri tabanının genişlemesini ve bunun katkısıyla ihracatının büyümesini bekliyor. Şirket biriken işlerinin düşük çift haneli, cirosunun ise çift haneli büyümesini bekliyor.

 

Yeni projelerdeki iyi çeşitlendirmeyle birlikte karlılığa odaklanılıyor... NETAŞ afet/acil durum kontrol mekanizmalarından bulut tabanlı birleşik iletişim projelerine kadar çeşitli projelerde kamu ve özel sektör ile anlaşmalar yapıyor. Şirket hükümet için AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) projesinin ilk aşamasını tamamladı ve ikinci aşamaya geçti. Şirket aynı zamanda Türkiye’deki bütün okulların dijital aşamaya geçmesi için oluşturulan FATIH projesinin de aktif katılımcısı konumunda. Projenin ilk aşaması 15 bin okul çerçevesindeyken NETAS hali hazırda bunun 10 binini tamamladı. Hükümet bu projenin modelini Yap-İşlet-Devret olarak değiştirdi ve bir sonraki ihale 9 Kasım 2017’de yapılacak ve bu ihalede Türkiye’nin üç büyük telekom şirketinin katılım göstermesi bekleniyor. Şirket yapılacak ihalenin ardından uzmanlık ve tecrübesine güvenerek projenin içerisinde kalacağını düşünüyor. Şirketin bir diğer projesi ise 4.5G iletişimi içim yazılım/donanım geliştirme planlanan ULAK projesi. Şirket hali hazırda 3 GSM öperatörünün her birinden 250 baz istasyonu siparişi aldı. AYDES, FATIH ve ULAK projelerine ek olarak, NETAS İstanbul’da yeni havalimanı için bilgi, operasyon ve iletişim altyapılarının kurulması için düzenlenen 13,5 milyon euro değerindeki ihaleyi kazandı. Hatırlanacağı üzere NETAS’In kamu ihalelerine girme yasağı hükümet tarafından 17 Mart 2017 tarihinde kaldırıldı ve bu gelişmenin ardından kamu segmenti şirketin karlılığını desteklemeye başladı.

ZTE bir sonraki en iyi şey olabilir... 28 Temmuz 2017’de çokuluslu telekom donanımları ve sistemleri sağlayıcısı ZTE Corporation, Netaş’ın yüzde 48’ini satın aldı. Şirket, ZTE’nin bu yatırımıyla birlikte ürün ve hizmet kapasitesinin geniş müşteri tabanıyla birleşesini umarken özellikle 5G yatırıımı üzerine odaklanmayı planlıyor. Sadece NETAS müşteri tabanını artırmaka kalmayacak aynı zamanda ZTE de NETAS sayesinde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde genişleme fırsatı bulacak. ZTE’nin uluslararası müşteri tabanı NETAS için yeni anlaşmalar anlamına geliyor ve bu durum şirketin ihracat gelirlerinin yükselmesine katkı sağlayabilir. Şirket GSM şirketleriyle birlkte önümüzdeki süreçte özellike 2018 yılında geniş bant anlaşması yapmayı bekliyor. ZTE de bu konuda ve ULAK projesinin geliştirilmesinde NETAS’a yardımcı olacak. NETAS aynı zamanda Huawei ile anlaşmasını tamamlayabilir ve ZTE’nin kaynak ve uzmanlığına ihtiyacaç duyabilir. Şirket 2017 yılı beklentilerinin bir miktar muhafazakar kaldığını ve ZTE ile anlaşmalarından kaynaklanan potansiyel pozitif etkilerinin bu beklentilerde yer almadığını belirtti. Şirket bu muhafazakar beklentileri aşarsa sürpriz olmayacaktır.

 

 

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.09.2017
    18:11

    Bu bir hafta çok sıkıcı oldu. Piyasanın görüntüsü de çok iç açıcı olmadığı için, destek yerine gelmiş görünen hisselerde de yeni öngörü girmek içimden gelmiyor. Referandum konusu önemli bir risk. Kerkük'teki durum da gergin. Eğer Türkmen'lerle bir çatışma yaşanırsa, bir şekilde konuya müdahil olma i... Devamı »

  • 19.09.2017
    11:04

    Ara ara aklıma gelen diğer hisseleri de beklenti yazımdaki listeye dahil ediyorum. Yazıyı HUP'da gördükçe içeriğini yeniden okuyunuz.   Devamı »

  • 18.09.2017
    08:37

    Arkadaşlar, Sitemizin ön yüzünü değiştirelim ve mobil versiyonunu da aktif edelim dedik. Bu yüzden bir yenileme yapıyoruz. Tasarım ve içerik konusundaki çalışmalarımızda fikir desteği vermek isteyen bir kaç arkadaşı dahil edeceğimiz bir test grubu kurmak istiyorum. Özellikle programcı ar... Devamı »

  • 15.09.2017
    10:05

    Cari Denge Temmuz'da -5.12 Milyar Dolar Açık Verdi! (Beklenti; -5.27 Milyar Dolar) Cari İşlemler Dengesi Ocak-Temmuz döneminde -25.96 Milyar Dolar Ödemeler Dengesi Net Hata ve Noksan Temmuz ayında +911 Milyon Dolar Ödemeler Dengesi Net Hata ve Noksan Ocak-Temmuz döneminde -... Devamı »

  • 15.09.2017
    09:59

    Haziran İşsizlik Oranı % 10.2 (Önceki; % 10.2) TÜİK Tarım dışı işsizlik oranı Haziran ayında % 12.2 (Önceki; % 12.2) İşsiz sayısı Haziran ayında 3 Milyon 251 Bin kişi.(Önceki; 3 Milyon 225 Bin) Genç İşsizlik % 20.6 Maalesef büyüme oranımızın artmasına rağmeni... Devamı »