Hürriyet Gazetesi 4G İhalesi Haberi!

30.07.2015 10:19
  •  A 

          Hürriyet Gazetesinde 4G ihalesi ile ilgili yeni şartnamenin yayınlandığı haberi var. Habere göre yeni şartnamade yerlilik oranı arttırılmış ve arge konusunda değişiklik yapıldığı ifade ediliyor. İhaleye teklif verecek şirketlerde en az % 30 yerlilik oranı aranacağı ve mobil iletişim operatörlerinin 4G alt yapısında daha fazla yerli ar-ge kullanması isteniyor deniyor. 


        İlginç olan bir konu ise, habere göre yeni ihale şartnamesinin resmi gazetede yayınlanmayıp, bizzat mobil iletişim operatörlerine elden dağıltıldığı yazıyor! Bu nedenle haberin resmi olarak doğrulanması önemli bir konu diye düşünüyorum. Bu teyit gelmeden haber sadece bir spekülasyon olarak kalabilir! 

       Ancak haberin doğru olması halinde, teknoloji alt yapısında ciddi faaliyetleri olan alctl, netas başta olmak üzere yerli şirketlerin önemli bir destek göreceklerini söyleyebilirim. Olası ihaleye teklif vermek isteyen yabancı şirketler öncesinde yerlilik şartına uymak için Türk şirketlerle ortaklık yoluna gidebilirler. Haber doğru ise, yeni şartname olumlu içerikler taşıyor. Basında yer aldığı için, muhtemelen gün içinde resmi bir açıklama ile haberin doğrulandığını ya da yalanlandığını duyarız düşüncesindeyim. Ama benim için her zaman resmi açıklama esastır. Gerisi spekülasyondur ki, yanlış çıkan spekülasyonların ciddi zararlara neden olabileceğini göz ardı etmeyiniz!

 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.07.2015
    14:00

    PPK(Para Piyasası Kurulu) faizlerde hiç bir değişikliğe gitmedi.   Devamı »

  • 22.07.2015
    12:13

    Arkadaşlar, 8-15 Ağustos arası bir hafta tatil yapacağım. Bu sene gerçekten tatil yapmak istiyorum. Beni bilirsiniz, her sene tatildeyken de sabah yazılarımı ve destek-direnç seviyelerimi paylaşmayı sürdürür, gün içinde her fırsatta ekran başına geçerek sizlerle birlikte olmayı tercih ederdi... Devamı »

  • 15.07.2015
    17:07

    Borsaanalizci Ailesinin tüm üyelerinin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutlar, sevdiklerinizle keyifli, mutlu ve huzur içinde bir tatil geçirmenizi dilerim.   Devamı »

  • 15.07.2015
    10:09

    İşsizlik oranı nisan ayında % 9.6 (Mart: % 10.6) TUIK Tarım dışı işsizlik oranı nisan ayında % 11.6 (Mart: % 12.6) İşsizlik sayısı Nisan ayında 2 Milyon 821 Bin kişi (Mart: 3 Milyon 69 Bin) İş gücüne katılma oranı % 51.1 (Mart: % 50.4) İstihdam edilenlerin... Devamı »

  • 15.07.2015
    09:52

    Hükümet ihtimalleri, Suriye riski, FED faiz süreci, Yunanistan riski derken dün İran ile süren nükleer müzakerelerinde bir anda anlaşma haberini duyduk. Ben kendi açımdan söyleyeyim ki, bu gelişme son dönem hiç aklımda yoktu. Anlaşılan o ki, tüm gelişmeleri çok iyi takip etmek gerekiyor. ... Devamı »