Gelişmeler Kadar Yansımaları da Çok Önemlidir!

15.07.2015 09:52
  •  A 

          Hükümet ihtimalleri, Suriye riski, FED faiz süreci, Yunanistan riski  derken dün İran ile süren nükleer müzakerelerinde bir anda anlaşma haberini duyduk. Ben kendi açımdan söyleyeyim ki, bu gelişme son dönem hiç aklımda yoktu. Anlaşılan o ki, tüm gelişmeleri çok iyi takip etmek gerekiyor. 

          Neden bu tespiti yapmak gereği hissettim derseniz hemen söyleyeyim. İran'a uygulanan ambargoların hafifletilerek kaldırılacak olması nedeniyle, yansıması nereye olur diye hemen bakmamız gerekirdi. Eğer bunu yapmış olsaydık, İran anlaşması ile % 26 tepki vermiş olan gubrf'yi kaçırmamamız gerekirdi! Gubrf'nin İran'da 1,368,698,169.00-TL'lik bir yatırımı var. İran anlaşması sonrası, Razi Petrochemical Co.'nun buna olumlu tepki vermesini beklememiz gerekirdi. Nitekim de bu tepkiyi % 26 civarı bir yükselişle verdiğini görüyoruz. Ama hemen uyarayım ki, mevcut fiyatın bilançosuna göre olması gerektiğinden yüksek olduğu görüşündeyim. 

           Kısacası neymiş? Her gelişmeyi sadece kendisi olarak değil de, yansımaları olarak da değerlendirmeyi hiç unutmamak gerekirmiş :) Sizler doğal olarak bunu öngöremeyebilirsiniz, ama iştiraklerini bilen biri olarak ben kaçırmamalıydım. Ne yapalım kaçtı. Gubrf'deki iki günlük hareketin nedenini merak edenler için konuyu işledim.        
 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 13.07.2015
    13:54

    Yeni üyelik yapan arkadaşlarımız, kredi kartı ile ödeme yaptıkları zaman gold üyelik formunu da zaten doldurmuş oluyorlar. Ancak eft ile gold üyelik yapan arkadaşlarımızın muhakkak Üye Bilgileri/gold üye ol/ ödemelerim/Ödeme yap kısmındaki üyelik formunu eft tercihine göre doldurmaları gerekmektedir... Devamı »

  • 10.07.2015
    10:20

    Cari işlemler dengesi Mayıs ayında -3.99 Myr Dolar (Beklenti; -3.6 Myr Dolar) TUIK Takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi Mayıs'ta yıllık % 8.5 (Önceki; % 9) Cari işlemler dengesi Ocak-Mayıs döneminde -18.55 Myr Dolar Ödemeler dengesi net hata noksan mayısta... Devamı »

  • 10.07.2015
    10:07

    Arkadaşlar günaydın. Şimdi geldim.   Devamı »

  • 10.07.2015
    00:55

    Arkadaşlar, Kızların pasaportlarını yenilemek için sabah erkenden pasaport başvurusu yapacağız. O nedenle biraz gecikmeli ekran başına geçeceğim. Artık açılış bilgilerini ve haberlerini siz benim için de takip edersiniz :) Belki seans başlamadan yetişirim ama yazım yetişmeyecektir.   ... Devamı »

  • 08.07.2015
    10:00

    Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mayıs ayında aylık % -2 (Önceki; % 0) TUIK Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mayıs ayında yıllık % 2.4 (Önceki; % 3.8) Otomotiv grevleri nedeniyle bu tablonun oluştuğunu düşünüyorum. Haziran ayında rakamların topar... Devamı »