Üyelerden Gelen Sakıncalı Talepler!

10.04.2014 12:18
  •  A 

     Arkadaşlar,
     Sizlerden açıklanan şirket bilançoları ile ilgili yorum talepleri geliyor. Bire bir bu şekilde bir yorum yapmadığımı ve mümkün olduğunca da yapmayacağımı bilmenizi istiyorum. SPK'nın yatırım danışmanlığı tanımlamalarına göre yaptığımız her yorumda SPK kurallarına itina göstermem gerekiyor. Biliyorsunuz sitemde yatırım danışmanlığı, portföy yöneticiliği yapmıyorum. Sadece tamamen kendime ait olan strateji düşüncelerimi ve teknik analiz öngörülerimi paylaşıyorum. Bu paylaşımı da kişiye özel değil, hepinizle eş zamanlı gerçekleştiriyorum. Sizlerden gelen hisse taleplerini değil, tamamen tekniklerine göre dikkat çekmek istediğim hisse öngörülerimi paylaşıyorum. Bazı bilançolara dikkat çekmek istediğim zaman da bunu sizlerin soruları üzerine değil, kendiliğimden ben yapabilirim. Lütfen bana anlayış gösteriniz.

      Bazı arkadaşlarımın da, hisselerle ilgili teknik analiz detaylarını ya da kendi teknik görüşlerini paylaştıklarını ve ve benim  bu görüşlerine karşı yorumlarımı istediklerini görüyorum. Biliyorsunuz ki, ilk paragrafta da dediğim gibi sitemiz sadece benim kişisel görüş ve öngörülerimi paylaştığım tek yönlü bir sitedir. Sizlerden gelen taleplere cevap vermem mümkün değil. Ancak temel ekonomi ve borsa soruları kapsamındaki sorularınızı fırsat buldukça cevaplayabilirim. Bu tip genel sorularınızla ilgili olarak da, öncelikle sitemizin sayfasının üzerideki ''Site İçinde Aramaya Başla'' kısmına ilgili sorunuzun önemli bir kelimesini ya da kelime grubunu yazarak geçmiş benzer soru ve cevapları tarayabilirsiniz. Eğer sorunuzun benzerini ve cevabını bulamadıyanız, sizlere bilgim dahilinde yardımcı olmaya hazırım.


      Eğer özellikle SPK'nın sınırlamalarına uymaz isek, sizlerin alması gereken kararlarınıza, vereyim mi-alayım mı sorularınıza sizlerin adına cevap vermeye kalkar isek, bana göre bu yine de yatırım danışmanlığı sayılmasa da, faaliyetimizin sorgulanmasına neden olabiliriz. Sitemizi açtığımız ilk günden beri anlattığım sebeplere itina gösterdiğimi hepiniz biliyorsunuz. İşte bu nedenle hepinizden ricam, beni dikkat çektiğim şekildeki kişisel sorularınıza cevap vermeye zorlamayınız. Bu tip sorularınıza cevap vermediğim zaman da kırılmayınız. 

      Hepinize iyi bir hafta dilerim.

      Saygılarımla
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 09.04.2014
    09:06

    Güne ait yeni bir beklenti yazım olmayacaktır. En son gördüğünüz beklenti yazımdaki düşüncelerim geçerlidir.   Aydın Eroğlu Stratejist www.borsaanalizci.com Devamı »

  • 08.04.2014
    10:07

    Mevsim ve Takvim Etkisinden Arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi Şubat'ta Aylık % 0.1 (Önceki; % 1.1) Takvim Etkisinden Arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi Şubat'ta Yıllık % 4.9 (Önceki; % 7.3) Takvim Etkisinden Arındırılmış İmalat Sanayi Üretim Endeksi Şubat'ta Yıllık % 4.4 (Önceki; % 7.... Devamı »

  • 03.04.2014
    10:06

    TÜFE Mart'ta aylık % 1,13 (Önceki ay; % 0,43) TUIK TUFE Mart'ta yıllık % 8,39 (Önceki ay; % 7.89) TÜFE, 12 aylık ortalamalara göre Mart'ta % 7,70 (Önceki ay; % 7,60) ÜFE Mart'ta aylık % 0.74 (Önceki ay; % 1,38 ) TUIK ÜFE Mart'ta yıllık % 12,31 (Önceki ay; % 12,40) ... Devamı »

  • 31.03.2014
    10:05

    GSYH, 2013 YILININ TAMAMINDA % +4 (BEKLENTI: % +4.0 ONCEKI: % +2.2) - TUIK GSYH, 4.CEYREKTE YILLIK % +4.4 (BEKLENTI: % +4.0, ONCEKI: % +4.4) - TUIK DIS TICARET ACIGI SUBAT AYINDA -5.1 MYR DOLAR (BEKLENTI: -6.63 MYR DOLAR, ONCEKI: -6,82 MYR DOLAR) - TUIK OCAK-SUBAT'TA ITHALAT 37 MYR 542 MLN... Devamı »

  • 26.03.2014
    09:39

    Sitemizin üyeleri devamlı arttığı için bilgi vermek istiyorum. Yeni üyelerimiz lütfen ''Neden Borsaanalizci?'' başlığı altındaki ''Sitenin İşlevi ve Kullanım Özellikleri'' bilgilendirmesini okuyunuz. Sitemize yeni bir veri girişi yapıldığı zaman bu veriden gecikmeden haberdar olmanızı sağlayac... Devamı »