Günaydın.
Normal zamanda bu fiyatlarda yeni alım konusunda ciddi fırsat diye düşünürdüm. Ama pazarın Çin'e bu kadar hızlı açılması, tüm Avrupa'da da otomotivcilerin ciddi krizlerle karşı karşıya olması nedeniyle, zararları yeni alımla aynı hissenin maliyetini düşürerek çıkartmak planı riskli olabilir. Farklı ve Çin etkisi daha az olacak sektörlerdeki potansiyellerde yeni alımlarla kar elde ederek doas'ın zararını nötürlemek düşüncesi daha tedbirli bir davranış olabilir.
Pazarımızı elimizle teslim ediyoruz Çin'lilere. Aslında doas sektörün üreticilerinden çok daha şanslı. Getirdiği markaları değiştirip, rotayı Çin'e çevirse bir anda tablo değişirdi. Ama Çin'li markalara üretim imkanı verdikleri için, Çin pazara direkt kendisi giriyor.
Şirket muhtemelen farklı sektörlerde yatırımlarını arttırmaya başlayıp bu gidişi pozitife çevirecektir ama henüz bu hamleleri duyamadık. Bu da satış baskısının sürmesine neden oluyor.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_