Soru - Cevap (ostim)

  •  A 
SE*** KU*** 11.06.2024 11:45
Konu / Hisse Kodu: ostim
selamlar hocam eskiden büyüme potansiyeli olan şirketleri paylaşırdınız. artık bilanço sonrası hareketlenmesi muhtemel şirketleri paylaşıyorsunuz. ostim , bera , inveo.. şirketlerin iştiraklerine bakınca bana mı ucuz geliyor içinden çıkamadım :D
Cevap 11.06.2024 12:37

Yine bu paylaşımları yapacağım ama, enflasyon muhasebesi şimdilik beklememe neden oluyor. Yayınlanan bilançoların devamının nasıl geleceğini görmek istiyorum. Bera'nın teknik tablolara girmesi biraz da bilançosunu iyi görmemden kaynaklandı. Ama mesela ostim'de 164 Milyon TL ertelenmiş vergi var. Bu kalemi düşünce, 2022 yıl sonu karının çok altına iner. İşte bu detaylar yüzünden potansiyel büyüme içeren hisseleri şimdilik izlemede kalarak takip ediyorum. Mesela yeni arzlardan hareket proje tasarım. Bilançosuna göre iskontolu ama o bilanço bakalım ne kadar kalıcı olacak bunları görmemiz lazım. Arz için şişirilmiş rakamlar var ve bunlar sonra yok olacaksa erken alanları sonrasında üzer. İnveo ise ekstra iskonto içermiyor bana göre.

Özellikle yeni teknoloji ve savunma alanındaki şirketlerden kalıcı olanlar çok ciddi potansiyel yaratacaklar diye düşünüyorum. Onları yakın takip etmek lazım. Ama bazılarını yerli yabancı fonlar iskonto içerecek fiyata inmesini beklemeden toplayabiliyorlar. Böyle olunca da, benim gibi uygun fiyata gelince listelerine eklemek için bekleyenler bu fırsatı bulamıyorlar.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_