Soru - Cevap (Tukas)

  •  A 
YA*** BU*** KO*** 07.05.2024 00:02
Konu / Hisse Kodu: Tukas
Hocam selamlar. Tukas hissesinden alım yaptım. Kendimce biraz araştırma ve analiz neticesinde. Kıymetli görüşlerinizi merak ediyorum.
Cevap 07.05.2024 10:47

Günaydın.

Bu şekilde yorumlar yapmıyorum, bilginiz olsun. Soru panelinin üzerinde de bu uyarımı görebilirsiniz.

Lakin yine de bilançoya baktım yine de. En başından veri enflasyon muhasebesi konusunda uyarılarım vardı. Uyarlanmış bilançolar çok tuhaf içeriklerle geliyor. Bu nedenle değerleme yapmakta detayları tam bilmeden zorluk çekiyorum. 

Öz kaynaklar geçen yıla göre neredeyse ikiye katlamış, son çeyrekte iki katından fazla artmış hatta. Ciro da son çeyrekte katlamış ama net kar aynı. Bunlar çok normal değil. Enflasyon muhasebesinin uyarlamaları. Ciddi bir ertelenmiş vergi rakamı var. Bilanço bu nedenle beğenilmemiş ve satış gelmiş gözüküyor. 

Aslında az primli de olsa aşırı bir prim içermiyor. Teknik olarak 8.86'da yukarıda gap bırakmış. Satış  sürecek olursa 7.73 ve altında 7.30 civarında destekleri mevcut. En kötü ihtimal ikinci destek olası düşüşün son seviyesi olabilir. 

Enflasyon muhasebesi nedeniyle 3 aylık bilançolarda da tahmin ötesi rakamlar gelecek düşük ya da yüksek olarak. Ondan sonra 6 aylık bilançolarla birlikte daha sağlıklı değerlendirmeler yapma imkanımız başlayacaktır.

NOT: Bu detaylı cevabım yine de emsal teşkil etmesin, bu tarz kendi kararlarınızla aldığınız hisse sorularını cevaplamadığımı bilmenizi isterim. Sonuçta sizler çok ben tekim, bu tarz sorulara yetişemem. Ayrıca yanlış zamanlarda, yanlış hisselere de dikkat çekmeye gerek yok. Ama tukas sonraki dönem için potansiyel olabilir.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_