Soru - Cevap (prkme)

  •  A 
SI*** KA*** 26.04.2024 16:04
Konu / Hisse Kodu: prkme
Merhaba Aydın Bey ;

şu an bilançosuna göre primli demişsiniz önceki soruda, ekim ayında önerizle aldım , öneriye göre yüzde 20 zarar ve şu anki fiyatı bile primli olduğuna göre zaman maliyetini de koyarsak sanırım 1 sene vade yeterli olur mu? 32 maliyete göre yüzde 50 kazandırmalıki reel maliyetine gelsin.

Saygılarımla
Cevap 26.04.2024 16:39

Bakın bu işte motivasyon çok önemli. Genelde ters yakalandığınız zaman tarzınız nedense hep böyle. Keşke olmasa. Sonuçta kesin garantili öngörü vermiyoruz. Ayrıca öneri de yapmıyorum. Öngörümü paylaşıyorum. Ama zaman zaman zararları göze almadan kazanç elde edilecek öngörüleri de yapamayız ki. Ya da hisse alamayız.

Ben enflasyon muhasebesi nedeniyle bilançoların da çok farklı gelebileceğini yazdım. Maalesef çok iyi yansıyanlar da var, ama çok kötü yansıyanlar da. Her kötü bilanço gelen, kötü olacak ya da düşük kalacak diye bir kural yok. Şu an karı düşen değil, çok ciddi zarar açıkladığı halde giden bir çok hisse bile var. Sadece bir değerlendirme yaptım. Bu hisse bu nedenle düşük kalacak demek değil.

Bu sürprizlere hiç yakalanmasak ne güzel ama bu mümkün değil. Çünkü bilançoların ne geleceğini bizler bilemiyoruz. 100 öngörünün 99'u çıksa, birine birisi denk geliyor. 99 öngörüyü alan için muhtelem öneri yüzdesi, ama düşen öngörü birilerinin canını yakıyor maalesef. Bu nedenle toplamdaki durum önemli. Tek hisse almamak esas zaten. Diğerlerindeki karlar umarım toplamda durumu kurtarıyordur.

Umarım en kısa zamanda kara geçersiniz. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_