Soru - Cevap (İstikrarsızlık bıktırıyor)

  •  A 
AY*** TO*** 26.03.2024 14:18
Konu / Hisse Kodu: İstikrarsızlık bıktırıyor
Merhaba Aydın Bey,

Biraz dert yanayım dedim. Bizim piyasanın istikrarsızlığı gerçekten çok can sıkıcı olmaya başladı. Yerli değerlere yatırım yapalım diyoruz, pişman oluyoruz. Bir de derdi sadece parasının değerini korumak olup, döviz ve altın alana kem gözle bakılıyor. Artık ben de ciddi ciddi, başlangıç olarak portföyümün bir kısmını, yabancı borsalara kaydırma niyetindeyim açıkçası. Yatırım yapınca beklemekte sorun yok ama sürekli anlamsız fiyat hareketleri artık iyice bıktırdı.

Saygılar.
Cevap 26.03.2024 14:52

Yani size ne diyebilirim. Haklısınız. Maalesef bunun nedeni ülkenin çok uzun süredir kötü yönetilmesi. Ekonomi, siyaset, yargı, eğitim, üretim, dış ilişkiler, TCMB özerkliği, rezervleri, cari denge, bütçe açığı, imar politikası, ihale yasası, kontrolsüz sığınmacı politikası daha hangisini diyebilirim ki. 

Yıllardır yazıyorum bunları. Gelişmelere siyasi taraf olarak bakmayıp, objektif olarak bakıp tüm bu konuları değerlendirmek lazım. Misal seçime gidiyoruz. Yerel seçim. Eskiden içişleri, adalet ve ulaştırma bakanları istifa eder, yerlerine seçim öncesi bürokratlar atanırdı. Sırf tarafsız adil bir seçim süreci yaşanması için. Bir de şu an gitmekte olduğumuz seçimlere bakın. Cumhurbaşkanı, tüm bakanlar seçim propagandasına katılıyorlar. Kanallar yoğunlukla iktidar politikacılarına kanallarını kullandırıyorlar. 

2002'de 1.60, 2008'de 1.15 olan Dolar kuru şu an 32.00. Faizler de malum, enflasyon da. Ama siyasilere bakınca her şey çok güzel ve yolunda. Seçmen olarak bizler de tüm bunları görmemize, bizzat yaşamamıza rağmen, yaratılan algıları kabulleniyoruz. Bu durum böyle sürdüğü müddetçe sizin rahatsızlıklarınız sürecek maalesef. 

Neyse, söylenecek sözleri yıllardır hep yazmaya devam ettim. En azından 2010 yılından beri site kayıtlarında yer alanları geriye dönük okuyabilirsiniz. 2002 ile 2008 arası oldukça başarılı giden politikalar, her nedense yine aynı iktidar tarafından tersine döndürüldü. Sonra da bu sıkıntılar. Yani bana kimse ama şu, ama bu falan demesin. Eğer biz kendi ödevlerimizi olması gerektiği gibi yerine getirseydik, yapılan hataları yapmamış olaydık, şu an bambaşka bir ülke olurduk. Umarım bundan sonrası düzelir diyeceğim ama...


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_