Soru - Cevap (Akenr)

  •  A 
İL*** MA*** 17.03.2024 20:05
Konu / Hisse Kodu: Akenr
Hocam yıllar sonra kar açıkladı. Ne düşünürsünüz ? İnceleyebildiniz mi bilançoyu
Cevap 18.03.2024 08:54

Günaydın iyi haftalar.

Değerli üyeler, ben ısrarla yazıyorum ama dikkate alınmıyor nedense! Enflasyon muhasebesi nedeniyle bilançoları yorumlamak mümkün değil bu nedenle bu bilançoları yorumsuz bırakacağım dedim. Ama aynı şekilde bilanço soruları sürüyor. Keyfi şekilde yorumlamak istemiyorum demiyorum öncelikle bu kesin şekilde anlaşılsın. Birebir değerleme farklarını bilmeden, uyarlamalar önceki bilançolara yapılmadan bu değerlendirmeyi yapma imkanım yok ki.

Ayrıca kar sabah açıklandı sanırım, Matriks ekranına sadece yıl sonu karı eklenmiş. Diğer bilanço detayları eklenmemiş. O nedenle de bilanço detaylı gözükmüyor. Ama zaten gözükse de dediğim gibi sağlıklı bir değerlendirme yapılmaz. 

Yoksa sadece düz net kara baksak, uçuk kaçık bir kar açıklanmış. 9 aylık karı -3.3 Milyar TL net zarar varken, yıl sonu bilançosunda 5 Milyar TL net kar açıklanmış. Bunda enflasyon muhasebesi nedeniyle bir hesaplama var mı, hangi kalemlerde hepsi önemli. Kısacası bu kar rakamına göre bu fiyat çok ciddi iskontolu kalmış durumda. Ama tekrar ediyorum, bu karın arkasından üç aylık bilançoda yine yüksek bir zarar da çıkabilir.

Kısacası tüm bu nedenlerden dolayı maalesef sağlıklı bir yorum yapma imkanım yok. Tavan açılacak gibi duruyor. Ama devamı ne olur bilemiyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_