Soru - Cevap (Enjsa)

  •  A 
İB*** ÖZ*** 09.03.2024 23:29
Konu / Hisse Kodu: Enjsa
Hocam bilanço ile ilgili görüşünüz nedir? Her ne kadar siz enflasyon muhasebesinden dolayı kararsız kalıyorum desenizde ben sizin görüşlerinizi çok önemsiyorum.. Teşekkür ederim.
Cevap 10.03.2024 01:10

Arkadaşlar, ben bu kararsızlığımı uygulanan enflasyon muhasebesi nedeniyle doğru kıyaslama yapma imkanım olmadığı için yapıyorum. Yoksa neden görüş açıklamayayım. Bakın saat cumartesi 00:56 ama az önce Fitch için bir yazı paylaştım. Şu anda da sizin sorunuza cevap yazıyorum. Yani çalışmak, bilanço yorumlamak benim için yük değil. Ama paylaşılan bilgiler doğru yorumlamak, kıyaslamak için yetersiz. Hatta bu nedenle SPK bile şirketlerin bilanço açıklamalarında düzenlemeye gitti. Kıyaslama yapılabilmesi için ek istekleri var. Umarım böylece daha rahat yorumlama imkanı buluruz.

Şu anki hali ile bakınca, hasılat, brüt ve esas kar rakamları son çeyrekte gayet iyi artış göstermişken, net karda ise ciddi bir düşüş var. Altı aylık bilançoda 2.3 Milyar TL olan net kar rakamı Dokuz aylık bilançoda 12.9 Milyar TL'ye yükselmişken, bu kar yıl sonu bilançosunda 4.5 Milyar TL'ye düşmüş. Ben olumsuz bir baskıya neden olmasını bekliyorum. Ama dediğim gibi, rakamlardaki enflasyon muhasebesinin detaylarına hakim değilim. Bu nedenle de hatalı bir yorum yapmak istemem. Ancak, ilk anda olumsuz bir algı yaratsa da, sonrasında aynı aksa'da olduğu gibi yeniden pozitif etki görülmesini bekliyorum. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_