Soru - Cevap (ykbnk.xbank)

  •  A 
BA*** YE*** ÇO*** 06.03.2024 22:11
Konu / Hisse Kodu: ykbnk.xbank
hocama ve site üyelerine öncelikle selamlar,hocam gri listeden çıkarsak ve not artırımı beklentisiyle ykbnk izlemeye aldım hatta sonradan aldımda yabancı gelirse önce banka ve büyük hisselere gelir diye şimdi sorum şu öngörünüzde deva sıse 200 günlük ortalamalarda al sinyalı verdiniz ykbnk ve xbank 200 günlük dolar bazında olmasına rağmen öngörülerde yok ya şu anki ekonomik durumda banka almak yanlış mı oldu acaba selamlar herkese
Cevap 06.03.2024 23:22

Dedikleriniz olursa, yani gri listeden çıkarsak yanlış olmaz. Neden bende banka öngörüleri yok peki? Çünkü hala enflasyon ve faiz artışı riskinden çekiniyorum. Tahvil faizlerinin artması bankalar için, ellerinde taşıdıkları kamu tahvilleri yüzünden zarar yazar. Aynı şekilde kurların çıkması da almış oldukları sendikasyon denen yurt dışı döviz cinsi borçlar karşılığının da artması demek olur. 

Bu neden zaman zaman bunu yazdım aslında, ben seçimlerden sonra mayıs gibi enflasyon ve faizlerin zirve yapmasını, sonra düşüş trendine girmesini bekliyorum. İşte asıl ondan sonra bankalar daha öncelikli olur benim için.

Ama bu fiyatları kesinlikle pahalı değil bankalar için. Biraz beklemek gerekebilir. Tabii gri liste konusunda benim beklentim de çıkacağımız yönünde ama bir de, ya çıkamazsak kısmını da düşünmek gerek hep. Bu durumda diğer sektör hisseleri bir şekilde korunur ve fiyatlarına gelişmeleri yansıtırlar ama , bankalar zararlarını yansıtamayabilirler.

Bu arada artık benden de banka öngörüleri gelebilir.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_