Soru - Cevap (KRTEK)

  •  A 
AH*** TA*** 27.02.2024 23:08
Konu / Hisse Kodu: KRTEK
İyi akşamlar Aydın Bey. Krtek fiili dolaşımdaki payını %42,5'den %47'ye çıkarıyor. Bilanço öncesi bu kararı olumsuz yorumlamak daha mı mantıklı olur? Sizin beklentiniz fazlası ile gerçekleşmişti, fakat haftalıktaki fincan kulp oluşumu için tutmaya devam ediyordum. Bu yüzden kafa karışıklığı yaşıyorum.
Cevap 28.02.2024 08:36

Günaydın.

Evet bu tarz dolaşım arttırıcı gelişmeler, eğer ek arz yapılacak pay blok birilerine satılmayacaksa satış baskısı yaratır. 

Beklentiler gerçekleştikçe realize etmeyi doğru bulurum. Bir hissede ille de ısrarcı olmak her zaman doğru olmaz. Nihayetinde borsa çok sayıda hisse var. Diğerlerinden de devamlı öngörüler geldiği için, bazen yeter deyip, diğerlerine odaklanmak lazım. Ki, bu uyarıları da sık sık yapıyorum.

Teknik gerekçeye gelince, şimdi aslında bu uyarıları da yapıyorum. Teknikler ilgili seviyeler aşılınca, ya da kırılınca geçerli iken, sonrasında yeniden bu seviyelerin altına inince o formasyon, teknik geçerli olmaz. Benim fincan-kulp uyarılarımdaki en yüksek fiyat 40.00 TL iken bu zaten gerçekleşmiş. Ama siz şartları zorlayıp, faftalık da bakmışsınız sanırım. Evet, orada da 33.60-33.78 geçilince fincan-kulp varmış. Ama onun da ilk hedefi 41.70 li rakamlara denk geliyormuş ve daha da üstünü görmüş. 

Yani demem o ki, bu şekilde ciddi getirilere rağmen hissede üst beklentiler başka analizlerde kalmamışken, hisseye kişisel bağlılık ciddi karları kaçırmanıza ve hatta bırakın karları kaçırmayı zarar bile etmenize neden olabilir. Lütfen karları realize etmediğiniz takdirde bunların kar olmadığını biliniz. Sadece geçici kar görüntüleri olarak kalırlar.

Tabii bu benim görüşüm. Sonuçta sizler yine kendi kararlarınızı uygulamanız lazım.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_