Soru - Cevap (AYGAZ / YATAS)

  •  A 
ME*** TU*** 27.02.2024 14:07
Konu / Hisse Kodu: AYGAZ / YATAS
MERHABA HOCAM SİTENİZE ÜYE OLDUM AL SAT EKRANINDAN 2 HİSSEDEN ALDIM FAKAT CİDDİ ZARADAYIM NE ZAMAN TOPARLAR BU 2 HİSSE. YORUMUNUZU BEKLİYORUM AYGAZ VE YATAS
Cevap 27.02.2024 14:40

Merhabalar.
             Öncelikle bu şekilde yorum pek yapmam. Ama yeni üyeymişsiniz diye yazıyorum. Nihayetinde bir süredir endeks için düzeltme beklenmesine rağmen, bunu yapmadan yükselen bir endeks vardı. Arada bu düşüşleri her zaman için yapabilir. Bir de yıl sonu bilançoları geliyor. Enflasyon muhasebesi uygulaması yapanlarda karlarda bozulmalar var. Bunun da etkisi oluyor. 

Lakin, aygaz al-sat tablosunda 151.40 ile verilmiş bir öngörü. Şu an zararda değil. Yatas için bu dediğiniz geçerli. Ama bu ortamda o da makul bir geri çekilme. Eğer bunlar için ciddi zarar diyorsanız, borsa size uygun değil demektir. Çünkü borsada yükselirken bile bu şekilde düşüşler hep olur. Çok daha yüksek oranda düşmüş bir çok hisse var. Hatta bazen düşüş trendine ya da düzeltmeye de yakalanırız. O zaman kayıplar daha da çok olur. Aynı zamanda tüm verdiğimiz ya da vereceğimiz öngörüler gerçekleşmeyebilir. Bazılarında da yanılmış olabilirim. O zaman da zarar ederek öngörüyü kapatabilirim. Tüm bunları göze almak gerektiğini bilmek lazım. 

Tam sorunuza gelince, aygaz şu an 153.50 alışa geldi. Öngörünün karı cevabı yazmaya başladığım ana göre daha artmış durumda. Yatas için de zaman söylenmez ama anlık olay düzelmesi.

Ben beklentilerimi koruyorum. 

Son olarak tekrar ediyorum; bu yorumları genelde yapmam. Umarım en kısa zamanda kara geçersiniz.  

Bu arada sitemize 2021 yılında da 3 aylık üyeliğiniz olmuş. Dediklerimi zaten biliyorsunuzdur. Yeni bir borsa yatırımcısı olduğunuzu düşünerek izah etmiştim.


   Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_