Soru - Cevap (AKSA)

  •  A 
AH*** TA*** 15.02.2024 19:44
Konu / Hisse Kodu: AKSA
Aydın Bey iyi akşamlar. Aksa Akrilik bilançosu hakkında ne dersiniz? İlk kez böyle bir tablo ile karşılaşıyorum Aksa özelinde. Teşekkürler
Cevap 15.02.2024 22:33

İlkez böyle bir tablo derken ne demek istediğinizi daha açık yazsaydınız çok daha anlaşılır bir soru olurdu değil mi?

Enflasyon muhasebesinin uygulanması halinde yansımaları hakkında birçok çek yazdım, hasılat son çeyrekte neredeyse ikiye katlanmasına rağmen, net, esas faaliyet karlarında buna uygun artış olmamış. Hatta net yıl sonu karı geçen yıla göre çok ciddi düşüş yaşamış. Ama özkaynaklar dokuz aylıkta 6.9 Milyar TL iken, 12 aylık bilançosunda 16.7 Milyar TL'ye yükselmiş. Geçen yıl 5.7 Milyar TL olduğuna bakarsak %192'lik bir özkaynak artışı var. 

Ben şirket açısından oldukça iyi bir bilanço olarak görüyorum. Ama yeterince primli olduğunu düşünüyorum. Sadece net kar değerlendirmesi yapacak olsaydım ise fazlası ile primli derdim. 

İşte anlatmak istediğim konu tam da buydu! Sonuçta temettü veriminde net kar önemli. Bu açıdan baskı görebilir. Ama şirket öz kaynaklar olarak oldukça güçlenmiş. Algı konusu, ama ben piyasadaki algının ne yönde olacağını inanın bilmiyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_