Soru - Cevap (vesbe)

  •  A 
SE*** ŞA*** 07.02.2024 17:22
Konu / Hisse Kodu: vesbe
slm kolay gelsin.. vestl ile ilgili dava kazandığı ile ilgili haberler var. Ve son bir kaç gündür vestl ciddi pirim yaptı. Bunun üzerinden vesbe'de nemalandı. Ben vesbe'yi uzun vadeli elimde tutuyordum yaklaşık 2 yıl oldu. Sizin uzun vadeli beklentiniz de var ama üzerindeki baskı kafamı karıştırıyor. Acaba bu haberle biraz pirimlendi karımı alıp çıksam mı diye kafam karıştı. Malum beyaz eşya ile ilgili işler hala çok iyi gitmiyor. Şimdiden teşekkürler.
Cevap 07.02.2024 17:34

Bu kararı siz vereceksiniz. Ama benim henüz uzun vadeli beklentim tamamlanmadı. İlgili tazminatı alacak olursa bir vestel daha yapar. Çok büyük bir rakam ki, o da talep edilen tutarın indirgenmiş hali. Etkisi vesbe'ye de pozitif olur bence.

Beyaz eşya konusunda arclk ve vestl ciddi ihracat yapıyorlar. O nedenle ihracatları katlayabilir. Arclk için de çanaklar vardı. Ama ben de bilanço ederlerine göre primliler diye teknikleri dikkate almadım. Vestek için tazminat kazanması büyük süpriz oldu. Parayı tahsil etmesi şirketin ve iştiraklerinin değerini de olumlu etkileyecektir.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_