Soru - Cevap (KRTEK)

  •  A 
YU*** Çİ*** 17.01.2024 08:28
Konu / Hisse Kodu: KRTEK
Merhabalar Aydın Bey,
uzun vadeli yatırım hisselerinizden olduğu için soruyorum, KRTEK de dün yeniden değerlenme raporu yayınlandı, incelediyseniz bu raporun hisse için etkisi sizce ne yönde olur,
Şimdiden Teşekkürler, Saygılar...
Cevap 17.01.2024 09:42

Günaydın. Enflasyon muhasebesine hazırlık için şirketler bunları yapacaklar. Makina, taşınmaz vs ne varsa değerlemesini yapmışlar. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Son yansımalarını görmemiz lazım. En başından beri yazıyorum, enflasyon değerlemeleri özkaynakların bir anda artmasına yarayacak. Ama karlarda ciddi düşüşler de yaşanabilir. Kar açısından bakınca olumsuz algı etkisi yaratırken, daha az vergi vereceklerinden kasalarından çıkan para azalacak. Buna karşılık özkaynakları katlanacak. İlk anda özkaynak karlılığı açısından da olumsuz bir etki yaratacak. Ama sonunda şirketin özkaynak değerinin artmış olması, hisse başına ederinin de artması gerektiği beklentisinin öne çıkmasına neden olacak.

İşte bu durum hemen hemen benzer birçok hisse için geçerli olacak ama, hangisi ne yöndeki sıralamalarla tepki verecek bunu ancak yaşayarak göreceğiz. Sonucunun olumlu olacağını ama, aradaki sürecin hisse özelinde değişken olacağını düşünüyorum. Öz kaynakları artarken, karını da arttıranlar olursa, o zaman bunlarda ekstra yükselişler göreceğiz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_