Soru - Cevap (Eregli)

  •  A 
İL*** MA*** 10.01.2024 18:33
Konu / Hisse Kodu: Eregli
Şöyle de yapabiliriz hocam
Size soru sorarken sataşma amaçlı sormuyorum. Yazı dili farklı olduğu için hemen alınmayın onun için. Birşey teyit etmek amaçlı da sormuyorum. Gerçekten bilmiyorum Ereğli de ihracat payı mı yüksek yoksa iç tüketim mi. Bilançolar düzeldikten sonra zaten fiyatlanmış oluyor çoğu şey. Bunu siz zaten biliyorsunuz. Bugün %5 yapmış onun bir önemi yok önemli olan 48/55 leri geçtikten sonra 70/80 leri görebilme ihtimali. Ben mesela otomotiv hisselerinden çok çekiniyorum…..
Cevap 10.01.2024 18:42

O zaman şöyle diyelim; ben de bana sataşmak için sorduğunuzu düşünmüyorum. Ama ben tüm bilançoların iç pazar-dış pazar dağılımını bilemem. Yani her detayı bilmem mümkün değil ve bunlar zaten değişkendir. O nedenle diyorum bilmiyorum diye. İş işten geçerse yapacak bir şey yok. Ancak, kurumların araştırma birimlerinin şirket ziyaretleri olur. Gittikleri zaman onlar anlatır şöyle ihracatımız, böyle yatırımlarımız, şu kadar kredimizin ödemesi sona eriyor bundan sonraki bilançolarda faiz giderleri düşecek falan diye. İşte bu ziyaretleri yapanlar öncesinden bizlere göre daha çok bilgiye sahip olabilirler. Ama bizlerinkiler tahmin. 

Anlaştık değil mi. Ben onay vermiyorsam, teyitlemiyorsam ya bilmiyorumdur hakikaten, ya da piyasada tereddüt etmeme neden olan başka konular vardır. 

Acayip bir piyasadayız. 1 Milyar TL eksi olan, bir anda 1.4 Milyar TL artıya dönüyor. Bunları bilmek mümkün değil.

Teknik ihtimalleri çanak, fincan-kulp formasyonları belirince teknik olarak paylaşmaya başlıyorum. Daha ötesi zor. Bir sürü hisse için de pahalı diyordum. Buna rağmen devam ettiler. Ama şimdi de devamlı düşüyorlar. Birilerine hisseyi yıktıkları anda çekiliyorlar. Bunu yapamadıysalar, hisse primli de olsa taşımaya devam ediyorlar.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_