Soru - Cevap (İsgyo)

  •  A 
MU*** DO*** 05.01.2024 16:49
Konu / Hisse Kodu: İsgyo
Hocam geçen haftalarda isgyo ile ilgili alış tavsiyenizi kapatıp satışlar bitince tekrar değerlendiririz demiştiniz. Satışlar bitmiş gibi görünüyor. Tekrar bir değerlendirmeniz olur mu acaba? Teşekkürler
Cevap 05.01.2024 17:31

İki gündür piyasa beni yanıltıyor. Çarşamba günü yaşanan satışların yarattığı grafikler yüzünden ciddi bir satış endişem vardı. 7400 ve hatta 7200 altına inerse satışlar çok sertleşir diye uzak kalmayı tercih ettim. Nitekim çarşamba kapanışta ciddi bir satış yedi piyasa. O oesnada 14.62 gördü ısgyo da. Ama 13.75 gördüğü için yeniden satışlar yaşanırsa aynı ya da daha altındaki bir fiyata düşer mi endişem var. Ama bugün onu aldılar. Sadece o da değil, özellikle aygaz ciddi takibimde olan bir hisse. Çarşamba piyasa eksiye döndüğünde 134.40 ları gösterdiler. Ama sonra 127.00 kapatmıştı. Fakat dün ve bugün aldılar şu an 138.20.

Kısacası ben iki gündür piyasaya ters düştüm. Bank of bir ara 1.1 milyar tl eksi idi. şu an 660 milyon TL'ye indi bu eksisi. Ama TEB'in hala 220 milyon tl net eksisi var.

Kısacası emin olamıyorum satışlar bitti mi, bitmedi mi. O nedenle de oyun dışı izlemedeyim. Artık bu şekilde kalıp, pazartesiyi bekleyeceğim yeni öngörüler için sanırım. Ama ısgyo'ya alıcı gelmeye devam ederse, ya da başka bir ifade ile ters yakalanan spekülatörlerin satış mecburiyetleri bittiyse. Ellerinde satmaları gereken hisse kalmadıysa, teknik olarak 17.49 ve 19.43 seviyelerinde yukarıda bıraktığı gapler var. Bunlar bir anda dolabilir. Ya da sonradan bunların dolmasını bekliyorum. Kararı buna göre siz verin. Riski göze alıyorum diyrosanız gapler ve bilanço için bu fiyattan gayet rahat alınabilir. Ama düşerse alttan da almayı, ya da bir süre maliyetli beklemeyi göze almanız lazım.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_