Soru - Cevap (IZMDC)

  •  A 
SA*** KU*** SA*** 26.12.2023 19:54
Konu / Hisse Kodu: IZMDC
Aydın bey merhabalar;
Izmdc hissesinde şirket geri alımları son zamanlarda dikkat çekiyor.Ayrıca daha önce beyan ettiği şirketin yeni üretim hattı devreye alım tarihi geldi sayılır.Üretim kapasitesini iki katına çıkaracak olması,ana hissedarı olduğu izenerji halka arzının tamamlanması ve son hisse geri alımları oldukça dikkat çekici.Eğer mümkünse bu hisse hakkında yorumlarınızı bizimle paylaşabilirmisiniz?
Cevap 27.12.2023 00:01

Bu dediklerinizin hepsi var. Ama şu an için 10.8 Milyar(8.8 MilyarTL'si kısa vadeli) borcu olan şirketin özkaynakları 4.6 Milyar TL sadece. 900 Milyon TL de zarar açıkladı. Halka arz gelirlerini ne şekilde kullandığını dokuz aylık bilançoda görmek lazım. Şimdiden bunlara bakıp tamemen pozitif sözler söylemek doğru olmaz.

Kısacası borsada şu an bilançosuna ve ederine göre o kadar çok iskontolu hisse varken, ben macera aramam. Belki çok iyi yerlere gider, ama ya...! sorusunu test etmek lüksüm yok. 

Yoksa son dönem brüt ve esas faaliyet karları da gayet iyi düzelme gösteriyor. Bence de iyi olma yolunda ilerliyor ama, teknik olarak 4.93 altına inmemesi lazım. Bunu başarır ve 5,86'nın da üstüne atarsa, o zaman ikili dip denen bir yükseliş formasyonu başlatabilir. Lakin dediğim riskler varken, ben çok daha iyi olan diğer hisseleri tercih ederim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_