Soru - Cevap (Kişisel)

  •  A 
OZ*** GÜ*** 28.11.2023 01:19
Konu / Hisse Kodu: Kişisel
Merhabalar. Nasılsınız. Daha önce merak ettiğim elimde 2 aydır tuttuğum miatek hissesi vardı sizin bilginizi almak istemiştim, bugün size şaşa hakkında soru gelince daha detsylı sorana cevap verdiniz ,sasa sizin öngürülerinizde olduğunu görmedim, bana sanki daha ilgisiz uyarımı okuyun gibi cevap verdiniz. Ona üzüldüm. Saygılar
Cevap 28.11.2023 12:04

Günaydın Ozan Bey.

Çok teşekkür ederim piyasayı doğru yorumlamak çabası dışında iyiyim. Umarım siz de öylesinizdir.

Öncelikle genel bilgi olarak yazıyorum ki, lütfen üzülmeyin, kırılmayın!

Ben genelde yeni halka arzlar birkaç yıl düzgün bilanço karları açıklayana kadar görüş yazmam. Bir çoğu ekranımda bile olmaz. Hele son dönem arzlar çok manipülatif fiyatlanıyorlar. Yatırımcıların önümüzdeki yıllarda halka arz mağduru olacakları uyarılarımı da yazdığımı biliyorsunuz. Ama ilk açılma fiyatından alabilen alıp sonra çözülürken satabilir. Bu kısımda sorun yok. Eşit dağıtım yüzünden hemen hepsi eder bakmadan arz sonrası ciddi değerlenme yaşıyorlar. Ama arz sonrası yaptıkları zirvelerden düşüp, destek buldu yine çıkar diye alanların ciddi riskler yaşayabileceklerini düşünüyorum. Tabii ki tüm hisseler için değil ama çoğunda bu durum söz konusu.

Ayrıca, sitenin tüm paylaşımlarını ben tek başıma yapıyorum. Yani ben bu tarafta tek, sizler karşı tarafta çok sayıda kişisiniz. Herkes kendi elindeki hisseyi merak edip sormak isteyebiliyor. Ama bu takdirde benim takibimde bile olmayan hisseler için yorum yazmak durumunda kalıyorum. Bazen çok yanlış bir zamanda hisselere dikkat çekmiş oluyoruz. Bu nedenle sitemizde yer almayan, önerilerde olmayan hisselerle ilgili sorulara, sizin de okuduğunuz ve sadece sizlerin mailine gelen, sitede yayınlanmayan şablon bir cevap veriyorum. Bu otomatik bir şablon cevap. Size gelen de budur. 

Hatta zaman zaman bana gelen teknik sorular bile gereksiz olabiliyor. Nihayetinde benim mesleğim bu. Sizler ise doktor, öğretmen, terzi, iş adamı, öğrenci, esnaf vs. olarak bizler kadar teknik bilgilere sahip değilken, teknik sorular soruyorsunuz. Belki de amaç öğrenmek ama, sorudaki teknikler doğru olmayabiliyor. Cevap vermek birçok kişinin dikkatini hissede topluyor. Yanlış bir zamanlama ile bu olmasın diye teknik soruları da bazen sadece maillere cevaplıyorum. Ama site sözleşmesinde de yer aldığı gibi, genelde bu tip sorular cevap bulmuyor. Maile özel şablon cevap ile cevaplanıyor. 

Lakin tüm bunlara rağmen, zaman bulduysam, hisse de soruya uygun içerikler taşıyorsa, açık öngörüm olmasa da elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum. Yoksa cevap yazmaktan kaçınan biri değilim biliyorsunuz. Bakın bu mesajınıza bile yazdığım cevabın detayından bunu anlarsınız zaten. İşin aslı ben bu tarafta tek olduğum, zamanımın yetmeyeceği, işimin aslı  ve paylaşımlar da objektif olması için, sizlerden gelen sorulara göre değil de, benim gördüklerimi paylaşan bir site prensibimiz var.

Sasa ise çok eski ve borsa için de önemli bir şirket. O an için zaman olarak da uygun olduğumdan okuduğunuz cevabı yazdım. Ama dediğim gibi, sasa çok büyük yatırımlar yapıyor. Bir süre sonra borsanın en önemli yatırım şirketlerinden birisi olarak yeniden çok gündem almaya başlayacaktır.

Umarım size durumu izah edebilmişimdir. Lütfen şablon cevaplar nedeniyle üzülmeyin ve bana da kırılmayın. Bu vesile ile yayınladım ki, tüm üyelerimiz de benzer durumlar için bir kez daha bilgilenmiş olsunlar.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_

Cevap 28.11.2023 12:40

İlk cevabımda yazacaktım, araya bir iş girdi atlamışım. 

Miatk'ye baktım. %1200 bedelsiz vermiş hali ile, 2021'de 1.40 lı fiyatlardan 70.00 li seviyelere çıkıp şu an bu fiyatlara inmiş. 

Bilançosunda öz kaynakları 1 Milyar TL civarındayken, piyasa değeri 20 Milyar TL civarı. Bilanço karına göre primli olduğunu düşünüyorum. F/K  da 38 ile biraz yüksek.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_