Soru - Cevap (Market rallisi)

  •  A 
İL*** MA*** 10.11.2023 13:23
Konu / Hisse Kodu: Market rallisi
Bir ara siz de hayıflanmıştınız, pandemi dönüşü Thy deki ralliyi kaçırdık diye. Şimdi de aynısını enflasyon ortamında marketlerde yaşamıyor muyuz ? Yıllardır kötü yönetilen şok bile kara geçti . Havacılıkta da thy için olmasa bile pgsus için hala çok iyi ve gelecek vadeden bilançolar gelmiyor mu hocam? Clebi bilançosu da iyi geldi bedelsiz potansiyeli de yüksek. Bu iki sektöre hala mesafeli duruyorsunuz
Cevap 11.11.2023 03:27

Pgsus da şu an iskonto içeriyor ama thyao ondan daha iskontolu bilanço olarak.  

Aslında yazdıklarımı çok dikkata almıyorsunuz sanırım! Ya da çok şey yazıp, çizdiğimiz için unutuluyor.!

Öncelikle bilançoların karı daha yüksek gelince fiyatın son gördüğü yerden yukarı gitmesi gerekir diye bir beklenti yanlış olur. Fiyat beklentisi açıklanan karlarla orantılıdır. Kısacası kar artmış olsa da, eğer fiyat öncesinde zaten fazlası ile arttı ise, bilanço karının yüksek olmasına rağmen ciddi düşüşler yaşanabilir ki, öyle çok örnek görüyorsunuz. 

Mesafeli olarak aslında sektörlere değil de piyasaya bir süredir mesafeliyim dikkat ederseniz. Sebeplerini de zaten devamlı yazıyorum. Ayrıca bilanço değerldirmelerimde thyao yer alıyor dikkat ederseniz.

Sokm, clebı benim için şu an primliler. Ama yıl sonu bilançosu çok daha yüksek karlar gelecek diye alırlar orasını bilemem. Sonuçta hiçbirinde beklentiler her zaman kesin gerçekleşmiyor. Tam tersi bir anda düşen karları da görüyoruz.

Bedelsizin yüksek olması da her zaman bir şey ifade etmez. Yıllarca yüksek bedelsizle gelip vermeyebiliyorlar. Ayrıca aslında bedelsiz vermesinin fiyat artmasını gerektirecek bir durumu yok. Tamamen yanlış bir algıdan kaynaklanıyor. Site içi arama kısmında önceki bu konuda uyarılarımı bulabilirsiniz.  Belki ilk anda çok yüksek bedelsiz verenler kalkabiliyor ama sonrasında da aynı şekilde geri gelirler. Bedelsizde şirketlerin özkaynakları değişmez.

Maalesef her zaman her yükselecek olanı, hatta bunlar yükselebilir demiş olsak bile, yükselişlerinde olamayabiliriz. Sizler kendiniz de bunları biliyordum diyorsanız, zaten beni beklemenize gerek yok. Nihayetinde zaten kendi kararlarınızla alıyorsunuz.

İyi geceler


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_