Soru - Cevap (Alark)

  •  A 
İB*** ÖZ*** 03.11.2023 12:48
Konu / Hisse Kodu: Alark
Hocam merhaba, alark bilanço beklentiniz iyi mi, sanki hissede beklenti kötüymüş gibi fiyatlaniyor.
Cevap 03.11.2023 13:07

Bilançosu açıklanan ve çok bilanço açıklayanlarda bile bu baskılar görüldüğü için, öncesinde fiyatla

malara bakıp bilançoyu tahmin etmek çok güçleşti. Ben iyi beklentilere sahibim. Ama uzun zamandır yabancı satışları yaşanıyor. Bu nedenle bilakis iyi bilançolar risk taşıyor! Çünkü bilanço ederine göre alıcı gelince yabancı satışlarına fırsat çıkıyor.

İyi de gelmesi beklenen yabancılar neden yine satmaya başladılar? Maalesef İsrail-Filistin savaşında Hamas için terör örgütü değildir açıklaması yapmamız batı ile ilişkileri gerebilir endişesi buna neden oldu diye düşünüyorum. Şimdi de Rusya'ya askeri ve teknolojik ekipman tedariki yapan bir takım Türk firmalarının yeni yaptırım kapsamına alınacağı söyleniyor. 

Zaten piyasayı benim iddiama göre TL rekor zirvelerine taşıyan yabancı değildi. Savaş gündemi sonrası yabancıdan ek satışlar gelmeye başlayınca, piyasayı yukarı çekenler de yetemez oldular. Bu nedenle onlar da alttan yerine koyma hedefi ile satışa yöneldiler. 

Kısacası endeks ilk kez 8400 seviyesini gördüğünde düzeltme yapması gerektiği görüşümüz, tüm bu gelişmelerin de baskısı ile şu an yaşanıyor. Ama buna rağmen endeks olarak yine de güçlü duruyoruz. Bir süre daha bu baskıları yaşayıp, sonra yıl sonu beklentileri için yeniden yükselişe geçmeyi bekliyorum. Ama arada düzeltmenin devamı yaşanacak mı o önemli. Bu risk 7400 altına düşüşlerde güçlenen bir risk.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_