Soru - Cevap (Mobil Uygulama)

  •  A 
ER*** KA*** 17.10.2023 01:38
Konu / Hisse Kodu: Mobil Uygulama
Selamlar. Bir abimin tavsiyesi üzerine 2 haftadır burada bulunuyorum. Sitenizden son derece memnunum. Bu süreçte siteyi epey inceledim sorulara vs baktım. Mobil uygulama çalışması epeydir varmış yapılabildimi? 2.sorum zararkes tavsiyelerinizi açık veya kapalı öngörülerde göremedim artık belirtmiyormusunuz? Birden fazla destek varsa ve fiyat en alttaki desteğe indiyse zarar kesmelimiyiz? 3 destek var ve öngörüyüde geç gördük diyelim. Fiyatı 3 desteğinde altında yakaladığımızda almalımıyız?
Cevap 17.10.2023 01:59

Siteyi cep telefonlarınızdan da açabilirsiniz. Ama aplikasyonu yok. Web uygulaması var. Siteyi Tanı Kısmını okuduysanız, sitenin tüm bölümlerini izah ediyor. Sitenin HUP(Hızlı Uyarı Penceresi) aktif edildiğinde, tüm paylaşımlarımın bildirimleri sesli ve görsel olarak bilgisayar ve laptop ekranlarınıza anında düşüyor. Aynı şekilde androidlerde de HUP aktif edildiğinde bildirimler geliyor. Ama mobil bildirimlerde uzun zamandır karışıklık var. Bildirimleri düzenli alanlar da var, alamayanlar da. Bu nedenle siteyi yeniden yaptırıp, bazı eklemeler de yapıp, bildirim konusunun tüm telefonlar için çözmek istedik. Ama bir türlü bitemiyor. Ne yapacağımı iyice şaşırmış durumdayım. Site kısmı hemen hemen bitmişti iki ay öncesinde. Ama yönetim paneli istediğim gibi olmamıştı. Onu da yapsınlar diye yeniden tasarıma gitti, bir türlü son durum değerlendirmesi yapamadık. Site ile ilgilenen yazılımcı ayrılmış. Her seferinde bir mazaret var. Kısacası mobil web uygulaması ve onun HUP özelliği var. Ama yeni site henüz bitmedi. 

2- zarar kes var aslında. Ama zarar kes benim için öngörü teknik manada verildi ve bu beklentim bozuldu ise zarar kes kullanıyorum. Yoksa çok az giriyorum. Bizde gördüğünüz gibi, bambaşka nedenlerle bir anda sert kayıplar olabiliyor. Hamas'ın sivilleri öldürmesi, İsrail'e sızması sonrası başlayan çatışma-savaş hali, hisseleri çok farklı nedenlerle bir anda düşürdü. Zararkes girmiş olsak hepsi zarar kesle kapanırdı. Ama sonra ateşkes ilan edildi deseler bir anda tavanlar olur, zarara verilenleri yerine koyamazdınız. Zarar baki olurdu. Ben bilanço ve teknik beklentim bitmediği takdirde taşınmasını doğru buluyorum. Ama zaman zaman zararkesi girdiğimi görürsünüz.

3- Ben dirençler kırılırken almayı daha çok severim. Çünkü o esnada hissede alıcı aktif demektir. Desteklerde ise genelde satıcılar ağırlıklıdır. Eğer piyasa normal bir piyasa ise ve düşüşler teknik düzeltmeler nedeniyle oluyorsa, o zaman desteklere indiğinde alım doğru olur. Ama destek kırıldığı zaman hemen bir kademe altından almak değil, yüzdesel belirgin bir düşüş halinde almak daha doğrudur. 

Siteye girişin sağında ''Siteyi Tanı'' bölümünde ilgili kısımların izahını bulabilirsiniz.

Ama dediğim gibi, borsa ve ekonomi dışı nedenlerle düşüşler yaşanıyorsa, o zaman tekniklere göre alım satım olmaz. Panik ortamının yansımalarına göre olur.

Bununla birlikte açık bir öngörü varsa beklenti geçerli demektir. Demek ki, fiyat ne kadar düştü ise, alım için o kadar avantajlı hale gelmiş diyebiliriz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_