Soru - Cevap (Bedelsiz Potansiyeli Yüksek Hisseler)

  •  A 
KI*** YE*** 08.10.2023 20:25
Konu / Hisse Kodu: Bedelsiz Potansiyeli Yüksek Hisseler
Aydın Abi Selamlar,

Daha önceki dönemlerde bedelsiz potansiyeli yüksek hisseler listesi yayınlıyordun. Şuan için potansiyelini yüksek gördüklerini paylaşabilir misin?

Teşekkür ederim.
Cevap 08.10.2023 22:33

40 ve üzeri bedelsiz potansiyeli olanlar için şöyle ilk bakışımda G harfine kadar detaylı aramadan 14-15 tane hisse gördüm. Tamamına bakınca muhtemelen 40-50 gibi bir sayı çıkabilir. Çok fazla yani. Şu an gelmiş oldukları fiyatlar nedeniyle bu liste yanlış bir algıya neden olabilir. Ben bu listeyi ilk kez borsanın oldukça düşük olduğu seviyelerde, hisseler de hak ettiği yerin çok altında olduğu için yayınlamıştım. Sadece bu yüksek bedelsiz potansiyelleri bile alınmaları için yeterli diye. Şimdi ise birçoğu ederlerine göre fiyatlarına çok yakınlar. 

Aslında yüksek bedelsizler şirketin özkaynakları içinde kalemlerin yer değişmesi ile ödenmiş sermayenin artmasıdır. Dışarıdan öz sermayeyi güçlendirecek bir giriş değildir. Ama yüksek bedelsiz ilan edildiğinde önceden de izah ettiğim birçok nedenle ilk anda genelde yükseliş tepkileri yaşanıyor. Ama sonra bu yükselişin ciddi kısmı geri veriliyor. Şu sıra edere odaklanmak çok daha doğru olur görüşündeyim.

Bir ara daha sakin olduğumu rahat bir dönemde tüm hisseleri bu gözle tarayıp yazarım.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_