Soru - Cevap (Havacılık)

  •  A 
OR*** GÜ*** 07.09.2023 22:54
Konu / Hisse Kodu: Havacılık
Hocam, thyoa ve pgsus endeksden bağımsız düzeltmeye girdiler.Baskının artan brent fiyatlarından ve covid vakalarından olabilir.Dolayısıyla net kârda maliyet artışına bağlı azalmalar olabilir.Ayrıca araştırdığım kadarıyla bazı büyük fonlarda şuan için portföylerinde azaltmaya gitmişler.
Sizden öğrenmek istediğim; tekniği alım için uygun yerlerde mi? Önümzdeki bilonço beklentisyle uygun desteklerden pozisyon almak doğru olur mu?
KısacasıTakibinizde olan thyoa ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Cevap 07.09.2023 23:46

Åžöyle yapsak daha doÄŸru olur ki, sitenin prensibi zaten bu! Ben bilanço ve tekniklerine göre uygun gördüklerimi bilanço beklentileri, al/sat tablosu, uzun vadeli yatırım hisseleri ve DD Tablosunda paylaÅŸayım, sizler içlerinden uygun gördüklerinizi tercih edip, deÄŸerlendirin. Åžimdi tüm üyelerimiz bir ÅŸeyleri araÅŸtırıp, görüÅŸlerine göre bir sonuç çıkartıp, bana onaylatmak, ya da görüÅŸümü isterse site amacını aÅŸar. Objektif zamanlamalara uymayan paylaşımlar olur. Benim bu tarz taleplere yetiÅŸmem mümkün olmaz. DoÄŸru da olmaz.

Ama havacılık sektörü en iyi dokuz aylıklarda bilanço beklentisi yaratır, sonraki dönem ise, karlılıkları düÅŸer. Bu nedenle beklentiler satın alınır, gerçekleÅŸmeler de satılır. Thyao için bilanço beklentimi biliyorsunuz. Dikkat ederseniz bir süredir paylaşımlarıma girmiyorlar. PaylaÅŸtığım hisselere odaklanmanız daha doÄŸru olur. Ama bunun dışında zaten sizler benim paylaşımlarım dışında her türlü hisse tercihi yapabilirsiniz. 


    Saygılarımla
    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_